Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 160 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju ... A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod - od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.


Že v prednaročilu:

REDNA ZBIRKA 2020 (izide novembra 2019)

MOHORJEV KOLEDAR 2020
Tradicionalni, že 162. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Bernarda Mrak Kosel: UJETNIK SVOJEGA ČASA
Slovenske večernice 169. Zgodba gorenjske družine in njenega gospodarja, ki ga še kot mladeniča svetovni dogodki iztrgajo z idiličnega podeželja in ga pahnejo v morijo prve svetovne vojne - o njegovi osebni ljubezenski drami in usodi.

Matija Ogrin: SLOVENSKO SLOVSTVENO IZROČILO
Besedila, ki so nas spremljala v stoletjih, ko smo postajali in ostajali Slovenci; pesmi in ljudske molitve, ki smo jih ohranjali, one pa so oblikovale našo slovensko dušo; svete besede, ki smo jih še posebej nosili v srcu, one pa so nam dale naš narodni obraz - tiste, ki so bile največkrat prepisane iz rokopisa v rokopis ali izročene iz roda v rod.

Françoise Claustres: SVETO PISMO V 30 UMETNINAH
Ključne svetopisemske zgodbe so predstavljene s po dvema upodobitvama največjih upodabljajočih umetnikov. Umetnostni razlagi prve ob drugi sledi svetopisemski odlomek in njegova razlaga. Čudovit uvod v svet umetnosti in Svetega pisma!

IZBRANI SPISI FRANA KSAVERJA MEŠKA
Hkrati s projekcijo dokumentarno-igranega filma o Meškovih delih in zgledu njegovega življenja, ki temu velikemu domoljubu in plodnemu pisatelju postavlja spomenik za nove generacije, bralcem ponujamo knjižni izbor mojstra črtic, vgrajenega v temelje slovenskega naroda.


Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 48 EUR, redna cena: 68 EUR.
Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 18 EUR, redna cena: 20 EUR.
Prednaročniške cene veljajo do konca februarja 2019.


Cenovna vrednost vseh posameznih knjig in Koledarja je več kot 90 EUR.


Naročila: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 490 14 20.