Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 165 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju … A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod – od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.

Že v prednaročilu:
REDNA ZBIRKA 2023 (izide novembra 2022)

MOHORJEV KOLEDAR 2023
Tradicionalni, 165. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki, pregledi najpomembnejših dogodkov preteklega leta in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Branko Cestnik: POGOVORI Z NJO
Slovenske večernice 172. Zgodba iz druge svetovne vojne, navdihnjena po resničnih dogodkih, temelji na pripovedi enega izmed slovenskih mobilizirancev v nemško vojsko. Na različnih bojnih položajih nenavadna srečanja s tremi lokalnimi ženskami pripomorejo, da si sredi vojnih grozot reši dušo in telo. So kakor Ona– Marija Pomočnica.

Igor Grdina: MED ZEMLJO IN ZVEZDAMI
Niz povezanih slik iz jedra slovenskega zgodovinskega izročila, kot dopolnilo vsem dosedanjim (Mohorjevim) zgodovinam. Predstavi izročilo, ki se je pomembno ohranilo v poznejši čas: sledi prazgodovine, antike, zgodnjega krščanstva, vključevanja prednikov Slovencev v zahodnoevropski kulturnocivilizacijski krog, ustoličevanje na Koroškem, podvige knezov Celjskih, zgodovino jezika …

France Cukjati: NA POTI ISKANJA
Literarna, filozofska, teološka in življenjska razmišljanja. Človek je bitje, ki išče. Vse življenje. Ne žene ga samo raziskovalna radovednost, ampak predvsem nagonska potreba po razumevanju sebe in sveta. Človek išče človeka, išče sebe in svoj smisel, išče razumevanje družbe, zgodovine in sveta, išče odrešenje. In ko bo vse našteto našel, bo še vedno iskal. Človek namreč išče nekaj, ki je za vsem tem …

Bob Goff: OTROCI, LJUBEZEN DELUJE!
Veliki humanitarni delavec, človekoljub in avtor več knjižnih uspešnic sedaj v knjigi za otroke prinaša sproščen,
šaljiv, ganljiv, hkrati pa izredno življenjski in pomenljiv vpogled v svojo interpretacijo Božje in človeške ljubezni.
S to knjigo se bodo otroci smejali in sanjali, navdihovala jih bo, da so za Boga zelo pomembni, naučili se bodo
prevzeti odgovornost, odpuščati, ohraniti upanje in uresničevati svojo vero v vsakdanjem življenju.

 

Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 51 EUR, redna cena: 69,50 EUR.
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 120 EUR.)

Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 20 EUR, redna cena: 22 EUR.

Prosimo za prednaročila do 28. februarja 2022.

Naročila: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 490 14 20