Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 160 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju … A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod – od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.

Pravkar izšlo:
REDNA ZBIRKA 2021
Naročilo …


Že v prednaročilu:
REDNA ZBIRKA 2022 (izide novembra 2021)

MOHORJEV KOLEDAR 2022
Tradicionalni, 164. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki, pregledi najpomembnejših dogodkov preteklega leta in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Tomaž Klinar: BANATSKI CVET (Slovenske večernice 171)
Nežna ljubezenska zgodba Beti in Janeza po resničnih dogodkih iz časa po drugi svetovni vojni, kot jo lahko ponudi le doživljanje najgloblje ljubezni, razpete med slovensko Mežaklo in srbsko Belo Crkvo.

Bojca Januš: PERMAKULTURA ZA DOM IN VRT
Permakulturni vrt je pravi odgovor na vprašanje, kako lahko brez garanja, velikih stroškov in kemije sami pridelamo eko zelenjavo in sadje. Priročnik za vrtičkarje.

Fernando in Gioia Lanzi: SVETNIKI IN NJIHOVI SIMBOLI
Kako jih prepoznati v umetnosti in ljudskih podobah
V preteklosti so ljudje o svetnikih vedeli dovolj, da so jih brez težav prepoznali na slikah ali umetniških delih, a teh znanj imamo vse manj. Slikovna monografija je vodnik za prepoznavanje
in razumevanje svetnikov.

Mojiceja Podgoršek: PASTIRČEK S SLOMA
Priljubljena pisateljica bl. Antona Martina Slomška otrokom predstavi skozi njegov odnos do dela, znanja, Cerkve in Boga ter živali in ljudi. V kratkem besedilu spretno oriše njegove talente
in dejavnosti ter razvoj njegove misli in dela za slovenski narod. Z dodanim kratkim preglednim življenjepisom ter z vprašanji in dejstvi za pogovor z otroki. Ilustrirala Polona Kosec.

 

Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 49 EUR, redna cena: 69 EUR.
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 124 EUR.)

Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 18 EUR, redna cena: 20 EUR.

Prosimo za prednaročila do 28. februarja 2021.

Naročila: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 490 14 20