Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 160 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju … A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod – od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.


Že v prednaročilu:
REDNA ZBIRKA 2021 (izide novembra 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOHORJEV KOLEDAR 2021
Tradicionalni, že 163. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Giovannino Guareschi: DON CAMILLO IN PEPPONE 8
(Slovenske večernice 170)
Zadnjih 49 zgodb o duhovniku don Camillu in partijskem funkcionarju Pepponeju, nabitih s humorjem, ki v vsakem času brezkompromisno držijo ogledalo sodobni družbi.

Julien Ries: K IZVIROM VERSTEV
Slikovna monografija je izčrpno in celovito delo za širše bralce o izvorih človeške religiozne narave. Študija zgodovinarja religij in kardinala Juliena Riesa (1920–2013) odkriva prisotnost religioznega smisla v človeštvu že od prvega pojavljanja na Zemlji in kaže, da je notranja verska struktura pravzaprav bistvena značilnost človeka: homo religiosus.

Vinko Vasle: ARHIVAR
Kriminalni roman, v katerem se zgodba dramaturško prepričljivo stopnjuje kot v napetem filmu. Domnevna skrivnostna smrt edine priče umora nam razkrije družinsko tragedijo, preiskovanje primera smrti višjega arhivarja pa zločine iz časa po drugi svetovni vojni, ki so zavrteli kolesje usode mnogih ljudi.

Tončka Stanonik: ČASARNICA PRI GOSPE AŽBETI
Slikanica z očarljivo, realistično, a hkrati tenkočutno pripovedjo o dragocenosti časa in krhkosti zdravja, o hvaležnosti in razdajanju, iz katerih se rodi neuničljiva ljubezen.

 

Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 49 EUR, redna cena: 69 EUR.
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 124 EUR.)

Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 18 EUR, redna cena: 20 EUR.

Prednaročniške cene veljajo do konca avgusta 2020.

Naročila: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 490 14 20