Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 165 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju … A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod – od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.

Že v prednaročilu:
REDNA ZBIRKA 2024 (IZIDE NOVEMBRA 2023)

MOHORJEV KOLEDAR 2024
Tradicionalni, 166. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki, pregledi najpomembnejših dogodkov preteklega leta in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Rudi Mlinar: KAMAV TU
Slovenske večernice  173. Premožni dobrotnik, kateremu je cigan nekoč rešil življenje, usodno vpliva na življenje romske družine, katere sin Kamlin uspešno dokonča šolanje in študij. A to ni dovolj, da bi ga družba in družina njegove izvoljenke Mojce sprejeli kot sebi enakega. Temnejša polt in romsko poreklo v soočenju s »civili« pokažeta številne neupravičene predsodke, a tudi resnične prepade med obema kulturama, ki jih tudi mlada zaljubljenca ne moreta premostiti – zato usodo vzameta v svoje roke.

Haddon Klingberg: KO NAS POKLIČE ŽIVLJENJE. Ljubezen in življenjsko delo Viktorja in Elly Frankl
Edina avtorizirana biografija Viktorja Frankla, ki s svojo življenjsko zgodbo in svojimi premisleki desetinam milijonov ljudi po svetu pomeni neusahljiv, vsečasen vir navdiha. Ko se je Frankl po treh letih različnih koncentracijskih taborišč, kjer so umrli njegova prva žena in najožji družinski člani, vrnil na Dunaj,  je smoter svojega življenja najprej iskal v pisanju. Razsuto življenje pa mu je uspelo sestaviti šele s pomočjo pol mlajše žene Elly Schwindt, s katero sta življenje posvetila boljšemu svetu za vse ljudi.

Ana Srovin Coralli: PRAVICA DO SLADKEGA
Slovenska mednarodna pravnica in španski arhitekt sta se našla in si uspešno kariero ustvarila v Švici. Ana pušča pečat po ženevskih in baselskih mednarodnih organizacijah ter inštitutih. Vsega se loteva s srcem, čeprav pogosto za ceno odrekanja udobju in brezskrbnosti. Zlata nitka, ki jo vedno znova nostalgično poveže z domom, s Slovenijo in njeno babico, je peka. Njeni piškoti z vonjem po Sloveniji tako v Baslu pogosto pričarajo slovensko domačnost.  Piškoti, sladke dobrote, kruh, slani prigrizki in zajtrki »a la Ana« povezujejo in navdušujejo.

Alenka Kokalj in Natalia Berezina: KANGLICA MORSKE PENE
Besede pobožajo, ritem zaziblje. Zato pesem na večer odžene vsak nemir. Še posebej, če ti jo ob prelepi ilustraciji prebere nekdo, ki ga imaš rad. In ko dete zapre oči in se duh umiri, je prav tam tudi pesem za odrasle. Ker se nas poezija vedno dotakne – odpira odrasle svetove pred otroki in boža otroka v odraslih. Branje, ki povezuje, saj sta na istem slikovitem polju v podobnem vzdušju in harmonični tematiki združeni otroška in »odrasla« pesem.

 

Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 55 EUR (redna cena: 72 EUR).
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 125 EUR.)
Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 22 EUR (redna cena: 24 EUR).

Prosimo za prednaročila do 28. februarja 2023.

Naročila:
03 426 48 00
info@celjska-mohorjeva.si
www.mohorjeva.org