Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SRAMEŽLJIVI STAŠ IN GOVORNI NASTOP

Bracken Beth 

Prevod: Jerneja Planinšek Žlof
Ilustracije: Jennifer Bell
Strani: 32
Format: 210 mm x 215 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-388-4
17,50 €

Članska cena: 15,75 € Daj v košarico

Pogumen je, kdor strah premaga

Staš je prijazen, a bolj molčeč fant, ki se nič kaj rad ne izpostavlja. Priprava govornega nastopa pred sošolci je zanj prava nočna mora …

Kaj, če bo zinil kakšno neumnost, pomešal besede, se razjokal, morda celo onesvestil? Že ob sami misli na kaj takega ga zvije v trebuhu. Bo Staš premagal strah in zbral pogum, da bo sošolcem lahko predstavil tisto krasno stvar, ki jo je pripravil? Slikanica nas vabi, da z otroki načnemo pogovor o tem, kako dragocen je vsak in kako pomembno je, da se v ozračju dobronamernosti naučimo – ne le poslušati druge, ampak – tudi izraziti svoje mnenje. Različnost nas namreč vse bogati!

Slikanice Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

O avtoricah

Knjižice Beth Bracken so prevedene v številne jezike, avtorica je zanje prejela že celo vrsto nagrad. Z možem in otroki živi v Minneapolisu v Minnesoti in ustvarjalni navdih črpa tudi iz družinskega življenja. Kadar ne bere, ne piše ali ne ureja knjig, nadvse rada plete. Najraje ob pitju neomejenih količin čaja in gledanju posnetkov dobrih starih nanizank.

Ilustracije Jennifer Bell krasijo voščilnice, revije in skoraj trideset otroških knjig. Po končanem študiju na kolidžu za umetnost in oblikovanje v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio se je sprva več let posvečala izdelovanju priložnostnih daril in voščilnic, potem pa se je posvetila ilustriranju. Trenutno živi in dela v Torontu v Kanadi, sodeluje pa z najpomembnejšimi severnoameriškimi založbami.