Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

POTEPI PO SLOVENIJI

Vodnik za starejše in gibalno ovirane

Medvešek Janez 

Strani: 92
Format: 148 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-304-4
13,50 €

Članska cena: 12,15 € Daj v košarico

Na potep malo drugače

Svojevrsten vodnik po Sloveniji, ki priča, da je v slehernem koščku naše deželice mogoče doživeti veliko lepega - na izlete pa vabi tudi tiste, ki ne zmorejo hoje in za gibanje potrebujejo oporo spremljevalca ali kak pripomoček. Zato so izleti izbrani tako, da so dostopni tudi starejšim in gibalno oviranim.

Vodnik potepov po naši čudoviti Sloveniji se pri izbiri izletov ne zgleduje po obiskanosti posameznega kraja, tudi ne po znamenitostih v njegovem središču ali bližnji okolici. Poudariti želi, da je prav sleherni košček naše deželice slikovit in zanimiv, torej vreden obiska - predvsem pa je lahko izletniški cilj, ki nas napolni z bogastvom razgledov po bližnji in daljni okolici. Res je v Sloveniji mnogo čudovitih razgledišč, ki v primernem vremenu ponesejo naš pogled v daljave. Pa ni nujno, da bi se morali za to povzpeti na najvišje vrhove …

Če izbiramo izlete tako, da mislimo na starejše in na naše gibalno ovirane prijatelje, bomo lahko pospremili na izlet tudi kakega poškodovanega prijatelja med okrevanjem. Ali pa bomo na tak izlet pospremili družinico z zelo majhnim dojenčkom. Podatek, da na izletu v izbranem kraju naš najmlajši počiva v vozičku, pomaga mladi družini, da lahko medtem sestricam ali bratcem razkazuje lepote Slovenije.

Izšlo v sozaložništvu z Domom sv. Jožef – revijo Prijatelj.

Več informacij dostopnih tudi na spletni strani: www.izlet-na-vozicku.siO avtorju

Janez Medvešek (rojen 1952) se je do svoje upokojitve preživljal s slikanjem. Zdaj pa se predvsem posveča svoji veliki strasti – fotografiji. Veliko fotografij je nastalo na izletih, na katerih sta z ženo prepotovala več kot 300.000 km. S svojih potepov ustvarja fotozgodbe o slovenski naravni in kulturni dediščini, ki so postale kar njegov zaščitni znak in dosežejo na medmrežju doma in v tujini tudi do 10.000 ogledov. Živi in dela v Dragomlju pri Domžalah.