Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

ČAS ZA SPREMEMBO

Žepni seminar za razmišljanje in duhovno rast

Grün Anselm 

Prevod: Alenka Novak
Strani: 112
Format: 130 mm x 180 mm
Vezava: Integralna vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978-961-278-460-7
14,90 € Daj v košarico

Postati in ostati zvest sebi

Vsak od nas je poklican za neko nalogo. Bistvo človekovega dostojanstva je v tem, da Bog človeka kliče, naj na tem svetu izrazi nekaj, kar se lahko izrazi samo prek njega: v ta svet naj vtisne svojo povsem osebno življenjsko sled. Da bi razumeli to poklicanost, je treba dobro prisluhniti svoji življenjski zgodbi, svojim hrepenenjem, tihim vzgibom, ki jih zaslišimo v srcu. Spremembe, nove usmeritve in novi začetki mnoge vznemirjajo. Zato je ta knjiga povabilo, ki ponuja tudi pros-tor za samo vaše odgovore. Pri tem pa so bralcu v pomoč vzpodbude priljubljenega patra Anselma Grüna, ki vodijo do lastnih rešitev in odgovorov, ki so povsem skladni z življenjem vsakega posameznika.


Včasih je v življenju vse prej kot preprosto najti lastno pot in spoznati nalogo, ki nam pripada in daje našemu življenju popolnoma oseben pomen. In celo kadar začutimo, da je čas za spremembo, imamo navadno težave, ko se je treba odločiti, saj je treba toliko stvari premisliti in pretehtati. Ta knjiga nam pri tem pomaga in postavlja prava vprašanja – odgovore bo našel vsak zase. Zato je v njej veliko prostora za zapisovanje svojih misli. Praktične pobude spodbudijo zamisli, kako bi najdene odgovore uresničili v vsakdanjem življenju. Tako bomo imeli v knjigi pomembno spremljevalko na poti – za razmišljanje in duhovno rast –, da bomo vedno znova radi pogledali vanjo in jo dopolnjevali, dokler ne bo postala povsem naša osebna knjiga.

Iskati odgovor na vprašanje, kako bi lahko sami s seboj in s svojo nalogo, s svojim bistvom živeli spokojno, je koristno početje. In vsekakor velja: »Le kdor ve, kaj je najboljše, lahko sklepa dobre kompromise!«

O avtorju

Anselm Grün (1945), rojen leta 1945 v Hollstadtu v Nemčiji, je končal študij filozofije, teologije in ekono-mije in je od leta 1977 ekonom opatije Münsterschwarzach. S številnimi knjižnimi izdajami se uvršča med najbolj brane sodobne krščanske avtorje; predavanja in tečaje, ki se jih letno udeleži več deset tisoč poslušalcev, pa posveča potrebam in vprašanjem sodobnega človeka. Pri Celjski Mohorjevi so izšla številna njegova dela za odrasle in slikanice za najmlajše, leta 2009 pa je na povabilo Celjske Mohorjeve družbe prvič obiskal Slovenijo.