-36%

KAJ POMENI VEROVATI V BOGA?

Odgovori na velika življenjska vprašanja v luči krščanstva

Anne-Laure Fournier le Ray, Anne-Sophie du Bouëtiez, Gwenaëlle Boulet, Lucie Tourette
Strani: 144
Format: 190 mm × 250 mm
Vezava: trda vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978-961-278-445-4

23,50  15,00 

Vera – kako in zakaj

Kako je nastal svet? Zakaj obstajamo ljudje? Kaj pomeni verovati? Kdo je Bog? Kaj nas čaka po smrti? Ta in podobna vprašanja si začnemo zastavljati že v otroštvu – in si jih potem zastavljamo vse življenje! Bogato ilustrirana knjiga otroke in njihove vzgojitelje vabi k razmišljanju o veri in k boljšemu poznavanju Jezusa in krščanstva.

Z vero se v življenju srečujemo vsi, tudi otroci, ne glede na to, ali odraščajo v verni družini ali ne. Zato knjiga prihaja kot dobrodošlo, odprto in poučno branje, ki podpira vzgojo k pristni strpnosti in spoštljivemu sožitju vseh dobronamernih ljudi. Vere namreč niso le izvir nesporazumov, kakor bi lahko pomislili ob dnevnih novicah, ampak nam pomagajo osmisliti življenje in odgovoriti na temeljna bivanjska vprašanja.

Avtorji so sodelavci francoske katoliške revije Filotéo, namenjene otrokom, in so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Po knjigah Zakaj sem jaz jaz?, v kateri današnjim otrokom približajo krščanski pogled na temeljna življenjska vprašanja, in Jezusove prilike s slikovito in poglobljeno razlago najlepših evangeljskih zgodb, se v knjigi Kaj pomeni verovati v Boga? posvetijo vprašanju vere v Boga – kako in zakaj.