DOŽIVLJANJE NARAVE

Dejavnosti za ozaveščanje o naravi za vse starosti

Joseph Cornell
Drugi sodelujoči avtorji: Richard Louv, Tamarack Song
Strani: 196
Format: 135 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978 961 278 432 4

23,50 

Članska cena: 21,15 

Ko se ločnice med nami in drevesom zabrišejo …

Knjiga Doživljanje narave je prava zakladnica iger in dejavnosti v naravi, ki v otrocih in odraslih budijo naravno radovednost, domišljijo in čudenje ter povezanost z naravo.

Joseph Cornell ob 35. obletnici prvega izida knjige Približajmo naravo otrokom oživlja svojo strategijo »tekočega učenja«. S to metodo namreč postane poučevanje o okolju pravi užitek, ne pa zgolj suhoparno nizanje dejstev. Človeku, ki odkrije novi pristop – tekoče učenje, se razvedri obraz, ko zaznava ponotranjeno razumevanje ustroja naravnega sveta.

Knjiga Doživljanje narave je razširjena in dopolnjena izdaja, ki pričuje o dolgoletnih Cornellovih izkušnjah pri ustvarjanju in uporabi iger v naravi. Cornellove igre tisočem učencev, dijakov in odraslih bogatijo izlete v svet narave. Njegova spoznanja o dinamiki učenja, ne glede na starost, omogočajo bolj plodno in trajnejše razumevanje vsake snovi o naravi,« je zapisala Sue Eisaguire, ustanoviteljica in izvršna direktorica ustanove Nature Track Foundation.

Jeanne MacGregor, okoljska pedagoginja z Evergreen State Collegea pa o delu meni naslednje: »Eno od največjih daril, ki jih lahko damo ljudem vseh starosti, je globoka povezanost z živim svetom. In enega najboljših načinov za to ponuja ta knjiga, ki je čudovit in v resnici nepogrešljiv priročnik za starše, učitelje in voditelje mladih.«

Z občutljivostjo za naravni svet se namreč v ljudeh prebudi tudi njihov notranji svet. Človekova bogata notranjost pa osrečuje sebe in druge …