Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

LE POGUM!

Mali učbenik preživetja - Takojšnja pomoč ob razbijanju srca, strahu, paniki in podobnih stanjih

Croos-Müller Claudia 

Prevod: Alenka Novak
Ilustracije: Kai Pannen
Strani: 46
Format: 170 mm × 155 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-318-1
15,00 €

Članska cena: 13,50 € Daj v košarico

Vsakomur dostopna prva pomoč ob čustvenih nevšečnostih

Če je slaba novica, da se naše razpoloženje odraža na telesni drži, je dobra ta, da lahko s telesno držo vplivamo na boljše razpoloženje. Avtorica uspešnice Glavo gor!, specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, predstavlja 12 novih, »čustveno učinkovitih« telesnih vaj. Od ene do druge nas spremljata in bodrita dobrodušni ovci Oskar in Ema.

Vas mučijo razbijanje srca, strahovi, nemara celo panika? Obstaja pomoč. In v čem je skrivnost? V tem, da lahko s telesom vplivamo na svoja čustva. Tako tudi psiha najde pot iz tegob. V knjižici je predstavljenih novih dvanajst vaj, ki učinkujejo takoj, so izvedljive povsod, primerne za vse starosti, povsem preproste in še zabavne obenem!

Nov odmerek vaj za odpravljanje čustvenih tegob – brez škodljivih stranskih učinkov torej! Na naslovnici nas oven Oskar z rokami, uprtimi v boke, takoj uvede v prvo. In ker vsak pameten oven ve, da je v dvoje laže, je k sodelovanju povabil še dobrovoljno Emo. Od strani do strani skupaj razblinjata strahove, umirjata srčni utrip in nas spodbujata k veselju do življenja!

Ste kdaj pomislili, da usekovanje ni koristno le ob nahodu? Da bi se, ko se vam začenjajo majati tla pod nogami, od njih vsaj delno odlepili s stojo na eni nogi? Da bi skušali strah pregnati s tleskanjem s prsti, ga zazibati v spanje s hojo na široko? Da bi negativno pozornost možganov preusmerili z menjavanjem strani, bobnanjem, pa tudi s čisto posebnim jezikanjem? Avtorja nas na spodbuden, nazorno ilustriran, uporabnikom prijazen način spodbujata, naj vajeti življenja vzamemo v svoje roke. Ker je … življenje lepo!


O avtorjih

Claudia Croos-Müller, dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Razvila je metodo »Body2Brain«, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.

Kai Pannen je študiral slikarstvo in film v Kölnu. Od leta 1990 dela kot ilustrator in ustvarjalec risank. Knjižne ilustracije predstavljajo težišče njegovega delovanja. Med drugim je ilustriral knjigi Glavo gor! in Kako naj se (ne) prepiramo. Kai Pannen živi in dela v Hamburgu.