Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

VZGOJIMO PSA - UČINKOVITO, A PRIJAZNO

Tretja, prenovljena in dopolnjena izdaja

Stariha Pipan Sabina 

Ilustracije: Barbara Dimec
Strani: 208
Format: 130 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN: 978-961-278-369-3
17,50 €

Članska cena: 15,75 € Daj v košarico

 

Knjiga o pasji, prav nič pasji in ne samo pasji vzgoji

Že tretja – prenovljena in dopolnjena – izdaja priljubljenega priročnika za pasjo vzgojo bo v veliko pomoč tako tistim, ki se za štirinožca šele odločajo, kot tistim, ki ga že imajo. Avtorica, uveljavljena strokovnjakinja za reševanje vedenjskih težav psov in mačk, se je za pisanje odločila na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja svetovanja skrbnikom psov v veterinarski ambulanti in v svetovalnih kotičkih specializiranih revij. Izhaja iz prepričanja, da je psa – ne glede na njegovo starost in izkušnje – mogoče za kvalitetno in obojestransko zadovoljivo sožitje učinkovito vzgojiti le na prijazen način, ki pa mora seveda temeljiti na doslednosti.

Začetna poglavja bodo v pomoč vsem, ki razmišljajo o pas­jem sostanovalcu: kaj vse je pomembno pri tej odločitvi, na kaj morajo biti pozorni pri izbiri, pa tudi povsem praktič­ni nasveti, kako že pri prvih stikih dobro zastaviti skupno pot. Sledijo poglavja o tem, česa vsega se mora pes naučiti in zakaj je to ne le zaželeno, ampak nujno, kako je treba psa socializirati, se z njim pravilno igrati, kakšno gibanje potrebuje in, nenazadnje, zakaj je tudi pri štirinožcih po­membno načrtno »vseživljenjsko učenje«. Avtorica poda­ja konkretne nasvete za reševanje pogostejših vedenjskih težav pri psih ter predstavi primernejše pripomočke za vodenje »težavnega psa«.

Posebej dobrodošlo v priročniku je gotovo poglavje »Otrok in pes«, ki podira nekatere stereotipne predstave, hkrati pa se odgovorno loteva tega vprašanja. Nazorno so prikaza­na tudi pravila, kako naj otrok ravna s psom. Priročnik je namreč vseskozi bogato ilustriran z zgovornimi črtnimi ilustracijami Barbare Dimec. Tudi na sprehodu pa vam bodo iskanje želenih napotkov po priročni knjižici olajšali barvni okvirčki s priporočili ter »plonk listki« – povzetki navodil za učenje posameznih veščin.

Uporabniku prijazen, izvirno slovenski pasji priročnik torej, ki temelji na najnovejših strokovnih spoznanjih.

O avtorici

Mag. Sabina Stariha Pipan, dr. vet. med., je diplomi­rala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Tam si je pri­dobila tudi naziv magistrica veterinarskih znanosti. Leta 1990 je začela s svetovanjem skrbnikom psov in mačk z vedenjskimi težavami. V letu 1995 pa je začela prireja­ti tečaje socializacije za pasje mladiče, t. i. pasje igralne urice. Je članica BVBA (British Veterinary Behaviour Association), ESVCE (European Society of Veterinary Clinical Ethology) in AVSAB (American Veteri­nary Society of Animal Behavior). Zaposlena je na Prva-K, Kliniki za male živali, v Ljubljani. Trenutno se ukvarja predvsem s svetovanjem lastnikom psov in mačk, ki imajo težave zaradi vedenja svojih živali, ter z zdravljenjem kožnih bolezni ljubljenčkov.


Poglejte video prispevek: https://www.youtube.com/watch?v=gr8W3gkfi8Y


Mnenja in recenzije

Mladina (Bernard Nežmah) http://www.mladina.si/150923/sabina-stariha-pipan-vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno/

Vet-magazin http://www.vet-magazin.si/Literatura/knjige/Vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno.html?SID=VIa3YawYAssAAFpA@tUAAAAF + iz knjige http://www.vet-magazin.si/Literatura/knjige/Vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno/143144/143144.pdf

Žurnal24 http://www.zurnal24.si/ni-bistvo-dominanca-pac-pa-prezivetje-pes-otrok-vzgoja-clanek-250503

Radio Capris http://www.radiocapris.si/novice/n/predavanje-v-kopru-kako-ucinkovito-in-prijazno-vzgojiti-psa

https://www.youtube.com/watch?v=gr8W3gkfi8Y