Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

GLAVO GOR!

Mali učbenik preživetja - Takojšnja pomoč ob stresu, slabi volji in drugih stiskah

Croos-Müller Claudia 

Prevod: Alenka Novak
Ilustracije: Kai Pannen
Strani: 42
Format: 170 mm × 155 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-267-2
15,00 €

Članska cena: 13,50 € Daj v košarico

Zoper stres in slabo voljo – glavo gor!

Naše razpoloženje se odraža na telesni drži. Zaporedje pa lahko obrnemo in s telesno držo namerno vplivamo na boljše razpoloženje. Svet in ljudje okrog nas so lepši, če nanje gledamo z dvignjeno glavo! Avtorica, specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, nazorno prikaže, kako in zakaj lahko s povsem preprostimi telesnimi vajami, kot so topotanje z nogami, zamahovanje z rokami, da, celo zehanje, pomembno izboljšamo svoje razpoloženje. Učinkovita preventiva v prijazni družbi ovna Oskarja prihaja kot dobrodošlo branje za posameznike vseh starosti, nadvse primerna tudi za vse, ki bodo jeseni znova sedli v šolske klopi!

Psihična obolenja danes predstavljajo že tretjino najpogostejših obolenj. Začne se s pobitim razpoloženjem, z razdražljivostjo, bolečimi mišičnimi napetostmi, motnjami zbranosti, malodušjem ali motnjami spanja. Zlasti kronični stres je dejavnik tveganja. Koncentracija tako imenovanih nevroprenašalcev v krvi (npr. serotonin, adrenalin, kortizol) je previsoka ali prenizka ali pa jih živčni končiči ne morejo več dobro sprejemati. Zato nekatera območja v možganih ne morejo delovati optimalno, to pa sproži celo vrsto telesnih in duševnih težav. Nevaren krogotok!

Življenje je svetlo in je senčno. Obremenitvam se ne moremo izogniti. Lahko pa poskrbimo, da nas ne uničijo, da zaradi slabe volje ne zbolimo. Avtorica v knjigi predstavlja 12 povsem preprostih telesnih vaj za izboljšanje razpoloženja, s katerimi lahko vsak poskrbi zase tako, da utrjuje svojo odpornost in dobro voljo!

Prikupna knjižica, skozi katero nas vodi dobrodušni oven Oskar, nas nevsiljivo vabi, naj naredimo nekaj dobrega zase in s tem tudi za vse okoli nas!

O avtorici
Claudia Croos-Müller, dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Razvila je metodo »Body2Brain«, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.