Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

VZGOJIMO PSA - UČINKOVITO, A PRIJAZNO

Stariha Pipan Sabina 

Ilustracije: Barbara Dimec
Strani: 208
Format: 130 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2013
ISBN: 978-961-278-063-0
16,50 €

Članska cena: 14,85 € Daj v košarico

Doslednost namesto dominance – prijazna in hkrati učinkovita pasja vzgoja

Priročnik bo v pomoč tako tistim, ki se za štirinožca šele odločajo, kot tistim, ki ga že imajo. Govori o izbiri psa, o tem, česa vsega se mora pes naučiti, kako se z njim pravilno igramo, kakšno gibanje potrebuje in zakaj je tudi za pse pomembno »vseživljenjsko učenje«; podani so konkretni nasveti za reševanje pogostejših vedenjskih težav, knjiga pa vsebuje tudi poglavje »Otrok in pes«. Besedilo spremljajo nazorne ilustracije Barbare Dimec.
Uporabniku prijazen, izvirno slovenski pasji priročnik, ki temelji na najnovejših strokovnih spoznanjih.

Kako vzgojiti, ne dresirati psa – to je glavno sporočilo knjige. Tako kot ljudje so tudi psi socialna bitja; tudi pri njih veljajo določena pravila obnašanja med posameznimi člani skupine, pri odnosu do drugih skupin in do drugih vrst. Ljudje sicer drugače imenujemo lastne čredne nagone, tekmovalnost, nagon plena, nagon ozemlja, skrb za naraščaj, sovražnost do drugih skupin, plenilstvo itn., vendar gre za iste mehanizme, s katerimi narava skrbi za nadaljevanje in evolucijo vrst. Podobna socialna pravila, dobre možnosti komunikacije z ljudmi in uspešna socializacija v človeški skupnosti so v največji meri prispevali k temu, da je pes danes v prvi vrsti družabna žival in ne čuvaj ali pomočnik pri lovu. V knjigi mag. Stariha Pipan podaja najnovejša dognanja o načinih komunikacije s psi in njihovi pripravi za življenje med ljudmi. Novost so predvsem prijazen pristop in učinkovite tehnike učenja, s katerimi lahko ustvarimo kontakt, odpravimo neželene vedenjske oblike, ter psa na prijazen način vzgojimo v prijazno družabno živalco, ki bo v veselje nam in naši okolici.
(dr. Pavo Zaninović, dr. vet. med.)

Poglejte video prispevek: https://www.youtube.com/watch?v=gr8W3gkfi8Y

Mnenja in recenzije

Mladina (Bernard Nežmah) http://www.mladina.si/150923/sabina-stariha-pipan-vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno/

Vet-magazin http://www.vet-magazin.si/Literatura/knjige/Vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno.html?SID=VIa3YawYAssAAFpA@tUAAAAF + iz knjige http://www.vet-magazin.si/Literatura/knjige/Vzgojimo-psa-ucinkovito-a-prijazno/143144/143144.pdf

Žurnal24 http://www.zurnal24.si/ni-bistvo-dominanca-pac-pa-prezivetje-pes-otrok-vzgoja-clanek-250503

Radio Capris http://www.radiocapris.si/novice/n/predavanje-v-kopru-kako-ucinkovito-in-prijazno-vzgojiti-psa

https://www.youtube.com/watch?v=gr8W3gkfi8Y