Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

RDEČA HIŠA ALI SKRIVNOST ŽIVIH BESED

Zöllner Angelika 

Prevod: Alenka Novak
Strani: 136
Format: 130 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2014
ISBN: 978-961-278-114-9
7,00 €

Članska cena: 6,30 € Daj v košarico

Mali princ v švedski preobleki.
Mali Martin med počitnicami na Švedskem odkriva pravljičnost dežele trolov in skrivnostnih jezer. Na enem svojih potepov pa najde nekaj neprecenljivega: pravega prijatelja. Ta si zanj vzame čas in mu prisluhne. Ob njem bo Martin počasi našel pot iz svojih težav z branjem in pisanjem in odkril veselje do spoznavanja novih in novih reči …

Angelika Zöllner je začela pisati že v mladosti, vendar se je šele v zrelih letih resneje posvetila pisanju in v »vdihovanju življenja besedam« našla svoj dom. Njeno nagnjenje k pesniškemu zaznavanju sveta se odraža tudi v prozi. Uporablja slikovit jezik, poln simbolike in večplastnih pomenov. V Rdeči hiši doživeto izrisuje otroško občutenje skrivnostnosti in čarobnosti narave pa tudi čisto vsakdanjih prizorov. Ob tem pretanjeno opiše široko paleto najrazličnejših razpoloženj in bralce prijazno opozarja na pomen medčloveških odnosov. Navdihujoče pisanje tako za mlajše bralce kot za starejše, ki so jim blizu.

Mnenja o knjigi:
Napeta in barvita pripoved, ki odpira številna zanimiva vprašanja. Pravljični roman razodeva tudi hrepenenje odraslih, da bi na svet znova pogledali z otroškimi očmi.

Čaroben preplet pravljičnosti in resničnosti, v kateri zasanjani otroci, kakršen je Martin, niso vselej deležni razumevanja. V zgodbo zavita zgodba dečku pomaga, da svojo šibkost prekuje v moč.

Mogoče pa tudi troli, vile in škrati zares obstajajo? In nemara si je zanje vredno vzeti čas …

Pravljica iz današnjega sveta, ki se napaja iz čarobnosti preprostih reči.