Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SKRIVNE VATIKANSKE FOTOGRAFIJE

V prednaročilu do 31. 7. 2019

Pigozzi Caroline, Vian Giovanni Maria 

Prevod: Jasmina Rihar
Strani: 324
Format: 210 mm x 280 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2019

38,00 €

45,00 € Daj v košarico

• Izjemna fotografska monografija velikega formata
• 300 ekskluzivnih in presenetljivih fotografij, v Vatikanu posnetih v ključnih trenutkih
• 324 strani barvnega tiska
• Trda vezava
• Format 210 mm x 280 mm
• Prednaročniška cena: 38 €*
(redna cena po izidu: 45 €)

* Prednaročniška cena velja za prejeta naročila in plačila do vključno 31. julija 2019. Knjiga izide do konca avgusta 2019.Caroline Pigozzi in Giovanni Maria Vian, največji avtoriteti na svojih področjih, nas povabita na fotografsko potovanje po vatikanskih skrivnostih in še neobjavljenih arhivskih posnetkih. Oba avtorja sta namreč uživala redki privilegij, da sta lahko s papeži potovala v njihovem 
zasebnem letalu.

Fotografije je izmed tisočih skrbno izbral glavni fotografski urednik francoskega časnika Paris Match Marc Brincourt, ti neprecenljivi fotografski arhivi pa gradijo zgodovino rimske Katoliške cerkve 
in naslednikov svetega Petra, pri čemer je vsak od papežev drugačen, kot je bil njegov predhodnik. Spoznavamo mikaven svet, ki bo osupnil vsakogar, ne zgolj katoličanov. Ponuja se nam posebna priložnost, da prodremo globoko v jedro Vatikana, pogledamo v zaodrje in pobrskamo po nekaterih presenetljivih življenjskih dogodkih papežev od sredine 19. stoletja – pokukamo v njihov resnični vsakdan trenutkov, ki jih javnost še ni videla.

Caroline Pigozzi je novinarka revije Paris Match, avtorica več uspešnic, 
pravnica, voditeljica verskega programa na televiziji Europe 1, France 5 in drugih. Velja za najuglednejšo francosko strokovnjakinjo za Vatikan, saj ga spremlja in o njem piše že več kot 20 let. 1997 je prejela nagrado Mumm (Luis Hachette) za najboljše poročilo za intervjuje s Karolom Woytilo (Janezom Pavlom II.), za knjigo o njem je prejela tudi nagrado francoske akademije Vermillion, nosi pa tudi naziv chevalier de la Légion d'honneur (2006), red za zasluge (2011) ter naziv Arts et des Lettres.

Giovanni Maria Vian je italijanski akademik, filolog in zgodovinar, 
erudit in uveljavljeni avtor številnih knjig o zgodovini krščanstva, velika novinarska avtoriteta na tem področju in od 2007 tudi direktor papeškega časopisa L’Osservatore Romano, ki izhaja v osmih jezikih.


Vpogled v knjigo ...