Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

REDNA ZBIRKA CELJSKE MOHORJEVE DRUŽBE 2017

več avtorjev 

Leto izdaje: 2016

65,00 €

Članska cena: 58,50 € Daj v košarico

MOHORJEV KOLEDAR 2017
Koledar najstarejše slovenske založbe za leto 2017 poleg koledarskih podatkov prinaša še poučne, zgodovinske in portretne prispevke, širi domača in tuja obzorja ter se ozira po naravni in kulturni dediščini naše domovine.
(244 strani, 215 mm x 240 mm, broširano z zavihi)

Ivan Pregelj: UMRETI NOČEJO
Povest o usodi Korošcev v prelomnih letih ob plebiscitu, napisana s prikazom usode neke družine. Dogaja se na obeh straneh današnje Koroške: prvi del se konča s koncem prve svetovne vojne, drugi pa nadaljuje z opisom koroških bojev. Skozi to obdobje spremljamo glavnega junaka Andreja Raznožnika in njegovega prijatelja Pavleta Užnika. Usodni trenutek na god svete Ane leta 1914 je razdružil mladostno prijateljstvo, vojna pa ju je spremenila, postarala in pomožatila. 
(196 strani, 123 mm x 215 mm, broširano z zavihi)


Pierre Lunel, Rijasolo: AKAMASOA – OTROŠKE SANJE
Bogato ilustrirana monografija je nastala v počastitev 25-letnice delovanja človekoljubnega združenja Petra Opeke CM, ki je pomagalo že več sto tisoč Malgašem. Življenje, ki se iskri v pogledih, priča o vrednotah, na katerih je mogoče zgraditi nov, pravičnejši svet!
(164 strani, 215 mm x 240 mm, broširano z zavihi)

Tjaša Brajdih, Teja Pintarič, Kaja Podržaj, Vesna Vogrin: HUDO PREPROSTO DRUŽINSKO USTVARJANJE
Izvirno slovensko delo prinaša domiselne ideje, kako lahko družinsko življenje obogatite s kratkočasnim in z ekološko osveščenim ustvarjalnim druženjem. Posebej dragoceno je, da boste večji del potrebščin našli doma – največkrat med že odsluženimi stvarmi. Avtorice so svoje zamisli tokrat strnile že v drugem svežnju predlogov s skupnim imenovalcem Hudo preprosto. Navodila dopolnjujejo nazorne fotografije posameznih korakov izvedbe, da bo izdelava posameznega izdelka res vsakomur razumljiva. Tudi tisti, ki so jih že ob prvi knjigi zasrbeli prsti, se bodo tokratnega nadaljevanja gotovo razveselili!
(120 strani, 215 mm x 240 mm, trdo vezano)

Anna Alter, Hubert Reeves: SKRIVNOSTNO IN ČUDOVITO VESOLJE
Več ko vemo o vesolju, več se nam o njem odpira vprašanj. Med Francozi izjemno priljubljen znanstvenik in popularizator znanosti kanadski astrofizik Hubert Reeves v igrivem dialogu z Anne Alter odpira vsemirje otroški radovednosti. Knjižica, namenjena osnovnošolcem prvih dveh triad, vabi k odkrivanju sveta, ki nas obdaja, k radovednosti pri postavljanju vprašanj ter k vedoželjnosti za zagnano iskanje novih odgovorov.
(48 strani, 215 mm x 240 mm, trdo vezano)