Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DRUŽINSKA PRATIKA 2019

več avtorjev 

Strani: 224
Format: 100 mm x 140 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2018
ISSN: 1408-4287
5,90 €

Članska cena: 5,31 € Daj v košarico

Žepni koledar s koristnimi nasveti za vsakdanje življenje in z branjem za dušo in srce

Knjižico prebiramo sleherni dan, a ne le zaradi podatkov, ampak da na hitro preberemo kaj lepega za dušo in kaj koristnega za svoj vsakdanjik. Tudi za leto 2019 Družinska pratika prinaša raznovrstne podatke za posamezni dan v letu, uporabne nasvete, niz krajših sestavkov o pomembnih osebnostih in naravi ter črtice za odrasle in mladino, v zadnjem delu pa razvedrilni in ugankarski kotiček.

Prvi del pratike prinaša koledarske podatke za leto 2019. Splošnim informacijam sledi preglednica znamenj, seznam praznikov v Sloveniji in okoliških državah. V mesečnih koledarskih pregledih najdemo svetniške godove in praznike, lunine mene in celo napoved vremena. Za ta del je svetniške like izrisala akademska slikarka Anka Hribar Košmerl. Sledijo podrobnosti o Luninih menah in Herschlov vremenski ključ, podatki o vidnosti planetov in mrkih. Ob koncu tega dela najde bralec še t. i. stoletni koledar. 

Seveda pa Pratika za leto 2019 prinaša tudi obsežni bralni del, v katerem so kratki sestavki, razvrščeni v poglavja Korenine, Lepa beseda, Pomagajmo si, Nasveti, Otroški kotiček in Razvedrilo.

Tokrat se spominjamo več znanih osebnosti iz preteklosti in sedanjosti: pesnika in pisatelja Valentina Vodnika, nekakšnega ustanovitelja slovenske pratike, slovničarja Jakoba Šolarja, organista in skladatelja Janeza Kranjca ter beležimo 70-letnico misijonarja slovenskega rodu Petra Opeke. Za prenos vere otroku se predvsem matere lahko poučijo o pomembnosti preproste, a redne verske geste – večernega križa otroku na čelo. Poučni in priročniški sestavki nas seznanijo, kako se ptički ženijo, kaj je treba vedeti o pravem rjavem medvedu, izvemo veliko o sestavi in koristnosti različnih vrst mleka ter o izjemnem pomenu spanja za človeka. Najdemo celo odličen recept za malo drugačno rojstnodnevno ali godovno slaščico – čokoladnega ježa. Bogat leposlovni kotiček nas prijetno preseneti s pesmijo za tašče in kratkimi črticami, ki jih bomo prebrali na dah. Otroci pa bodo veseli npr. zgodbice o princesi, ki bo spremenila svet. Ugankarje v razvedrilnem kotičku čaka ob žrebu tudi knjižna nagrada. Vabljeni k branju in sodelovanju!