Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KITARSKI UM 2

Usenik Uroš, Bucić Mladen 

Ilustracije: Gregor Cvetko
Strani: 90
Format: 210 mm x 297 mm
Leto izdaje: 2016
ISBN: 978-961-278-284-9
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Učbenik za 2. razred kitare

V letu 2015 sta Uroš in Mladen pripravila Začetnico za mlade kitariste, Kitarski UM 1, ki je pri učiteljih kitare in njihovih učencih naletela na odličen odziv. Tudi v učbeniku za drugi razred, ki je seveda pripravljen skladno z učnim načrtom za glasbene šole, navdušujejo zabavne barvne ilustracije Gregorja Cvetka, vsi posnetki zapisanih skladb pa so v zvočni obliki dostopni na spletni strani www.mohorjeva.org/kitarskium2.

Učbenik združuje vso potrebno učno snov: tehnične vaje, lestvice, kadence, etude, skladbe. Predelava snovi poteka po tonalitetah. Pripravljen je širok izbor skladb iz različnih obdobij glasbene zgodovine ter novitete slovenskih avtorjev Moza Pelicana in Anžeta Palka. Priredbe slovenskih ljudskih pesmi so pripravljene za igranje s kitarsko spremljavo in v solo verziji. Učenci spoznavajo akorde in akordično igro, snov pa spremljajo raznolike tehnične vaje z navodili za vadenje. Dodane so tudi skladbe za kitarski duo – tudi obvezna skladba za 46. TEMSIG, kategorija 1. b.

Naloge so zasnovane tako, da spodbujajo kreativnost otrok (in učiteljev), improvizacijo ter razvoj posluha. Učbenik je opremljen z zabavnimi barvnimi ilustracijami, zapisana so tudi navodila za mentorje. Velika dodana vrednost učbenika pa so posnetki skladb, ki so dostopni na spletni strani www.mohorjeva.org/kitarskium2.

• ZVOČNI POSNETKI.

 


O avtorjih
Kitarist Uroš Usenik je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju. Udejstvuje se v različnih glasbenih zasedbah, s katerimi redno nastopa. Glasbeno dejavnost dopolnjuje v svojem snemalnem studiu, kjer producira glasbo za glasbene skupine in komorne zasedbe. V zadnjem času obdeluje zvok in dela glasbo za filmsko produkcijo. Na Glasbeni šoli Kranj poučuje kitaro in vodi kitarski orkester.

Kitarist Mladen Bucić je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu, specialistični študij pa je zaključil pri profesorju Thomasu Müllerju Peringu na Visoki šoli za glasbo ‘Franz Liszt’ v Weimarju v Nemčiji. Solistično je koncertiral v več evropskih državah, vseskozi je dejaven v komornih zasedbah. Kitaro poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Gregor Cvetko igra kontrabas in basovsko kitaro v raznovrstnih glasbenih zasedbah ter poučuje bas v Pionirskem domu v Ljubljani. Oblikuje in izdeluje spletne strani in ilustrira za različne osnovnošolske učbenike in delovne zvezke. V učbeniku Kitarski um 2 je Gregor Cvetko s svojimi prepoznavnimi ilustracijami črno-belemu svetu not in pavz dodal obliko, barvo in zgodbo. In ravno zgodba je tisti končni cilj glasbe, saj ta na človeka resnično učinkuje ne kot zgolj kombinacija različnih tonov, temveč kot emotivno in duhovno angažirana pripoved.


Priporočamo tudi KITARSKI UM.