Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

52 STVARI, KI JIH OTROCI POTREBUJEJO OD MAME

Thomas Angela 

Prevod: Niki Neubauer
Strani: 220
Format: 135 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN: 978-961-278-248-1
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

PRELISTAJTE KNJIGO ...


52 spodbud, zamisli, ustvarjalnih namigov … za mamice

52 spodbud mamam, da vzgojijo zdrave, odgovorne otroke, in pomoč pri ustvarjanju trdnih družinskih vezi. Spodbudna razmišljanja, kako lahko ustvarjalno in sočutno živimo svoje materinstvo. Po eno razmišljanje na teden, kako so matere poklicane, da z veseljem, brez občutkov krivde, v polnosti zaživijo in k polnemu življenju povabijo tudi otroke.

Avtoričini nadvse konkretni zapisi prinašajo vsaj 52 svežih in uporabnih idej, kako lahko postanemo boljše mame – take, kot smo, z otroki, kakršne imamo, v okolju, v katerem živimo. Vsakemu od 52 razmišljanj sledi kratek povzetek, t. i. sporočilo srca.

Nikakor ne gre za seznam opravil za ženske, ki bi rade naredile vtis kot mame. Avtorica tudi ne želi zbujati občutka krivde za zamujene priložnosti. Raje odpira nove možnosti, kako v polnosti živeti poslanstvo matere, izhajajoč iz pristne, zdrave, neomajne materinske ljubezni, ki otroke ljubi z vsem srcem, z vso dušo in vso močjo, ki jih ljubi v njihovih napakah, v njihovem spreminjanju, takrat, ko so nemogoči, in takrat, ko so popolni. Z zdravo, močno, preobražajočo ljubeznijo.

Seveda se knjiga ne omejuje le na odnos mati – otrok, ampak prinaša uporabne namige, kako poskrbeti za svojo telesno, duševno in duhovno kondicijo in v polnosti živeti svoje življenje tudi na drugih področjih in v drugih pomembnih odnosih.

O avtorici
Angela Thomas (1962) je ameriška avtorica številnih knjižnih uspešnic in mati štirih otrok. Je priznana voditeljica tečajev, učiteljica in avtorica uspešnic Do You Think I’m Beautiful [Se ti zdim lepa], My Single Mom Life [Življenje mame samohranilke], Prayers for My Baby Boy [Molitve za sinka] in Prayers for My Baby Girl [Molitve za hčerkico]. Na predavanjih in delavnicah navdihuje na tisoče ljudi, še več pa s študijami, ki jih je napisala in posnela na video, kot je Brave: Honest Questions Women Ask [Pogum: ženske odkrito sprašujejo].

Odlomek iz knjige
Mogoče ste se nekoč, že dolgo tega, nehali dotikati svojega otroka. Dotik se vam je nekam izmuznil. Verjamem, da je mamam dana moč, da obnovijo naklonjenost. Takoj ko lahko, spet uvedite dotik. Ljubeč objem. Božanje po laseh. Potrepljaj po rami. Naj se ob preprosti kretnji vašega dotika spomnijo, da so ljubljeni, da so vaši, in vez se nikoli ne bo pretrgala.
Nikoli se jih ne nehajte dotikati. Ta dar vaše neminljive ljubezni bo postal eden največjih darov njihovim dušam.


Otroci od mame potrebujejo, da vzdržuje večerni zmenek z očkom, ker lahko celo tako majhne stvari, kot sta dve uri brez naglice, okrepijo utrujeno srce in ga osvežijo. Vem, da sem po večernem zmenku boljša mama. Bila sem poslušana in razumljena. Bila sem opažena in spodbujena. Za trenutek sem
si odpočila, zbrala svoje misli in premislila o svojih namenih. In od tega, kar mi je bilo dano, lahko dajem svojim otrokom.
Vzdržuj večerni zmenek, draga prijateljica. Tvoja duša, tvoj zakon in tvoji otroci ti bodo hvaležni.

Ne glede na to, kaj delajo – trenirajo atletiko, se zavzeto učijo, ljubijo svojega bodočega zakonca, trdo delajo, da vzdržujejo svojo družino, služijo Bogu, rastejo v veri –, karkoli in kjerkoli, molim, da moji otroci vedo, da bo njihova družina, in zlasti njihova mama, vedno vstala, da navdušeno navija zanje.