Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

STOLI 4/CHAIRS 4

Suhadolc Janez 

Prevod: Ljubica Črnivec, David Denton
Ilustracije: Fotografije - Dragan Arrigler et al.
Strani: 164
Format: 300 mm x 210 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2015
ISBN: 978-961-278-201-6
59,00 €

Članska cena: 53,10 € Daj v košarico

Četrta knjiga mojstrovin Janeza Suhadolca

Avtor v besedi in sliki predstavlja novo zbirko svojih stvaritev, v katerih se navdih, znanje in vztrajno delo stapljajo v unikatne, vselej značilno Suhadolčeve umetnine. To, da dvojezična, slovensko-angleška knjiga Stoli/Chairs ni le zbir slikovnih in podatkovnih predstavitev, je jasno vsem, ki vsaj malo poznajo avtorja. Prej gre za razmišljanja popotnika, ki se tudi z mizarskim orodjem v rokah ozira, od kod prihaja(mo) in kam gre(mo). Četudi samosvoj – nikoli sam.

O avtorju
Janez Suhadolc (1942) je številne generacije arhitektov uvedel v umetnost poklica kot profesor prostoročnega risanja na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Leta 2012 je to kariero sklenil s predavanjem »Zakaj študij arhitekture odsvetujem«. Širši javnosti je znan kot avtor polemičnih in iskrivih zapisov, kjer se brez dlake na jeziku ne loteva le arhitekturnih tem. Pogosto se odpravi na pot – najraje z vlakom in s kolesom. Nekaj popotnih beležk je doslej zbral v knjigah »Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom« in »Od Akropole do Ribnice«. Med drugim samoniklost svoje ustvarjalnosti izraža tudi v lesu.

Stoli/Chairs 4 je že četrta v nizu monografij, kjer predstavlja svoje mizarske mojstrovine. Seveda pa vse našteto še zdaleč ne obsega številnih področij avtorjevega delovanja in ustvarjanja.


Pogovor z Janezom Suhadolcem na Televiziji Slovenija ...