Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

PO STEZICAH IN BREZPOTJIH

Štoka Drago 

Ilustracije: Franko Žerjal
Strani: 118
Format: 135 mm x 190 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-88-96632-66-6
16,90 €

Članska cena: 15,21 € Daj v košarico

V enaintridesetih skicah prehojenih stezic in brezpotij se avtor ob svoji osemdesetletnici zaustavi ob spominih na številne znane ali manj znane osebnosti slovenske zamejske stvarnosti, ki jih je srečeval na svoji poti in ki so sooblikovale in dograjevale njegovo osebnost. Jubilejni prerez seže od zgodnjih dijaških in študentskih let in doživljanja rodnega Kontovela, študija v goriškem Alojzijevišču, vse do poklicnega in družbeno angažiranega dela med slovensko manjšino v Italiji, od Milj do Trbiža, s katero se je kot pravnik, politik, predsednik ali odbornik manjšinskih ustanov pa tudi kot navdušen planinec stalno soočal.

Ta preplet življenjskih in prijateljskih vezi napove že sam naslov prve, uvodne skice V mojih spisih je človek vedno v ospredju, ko avtor pravi, da njegovi spisi »govorijo o svetli strani človeka, govorijo o ljudeh, ki so v meni zapustili sled in me veliko naučili, predvsem živeti v dialogu in spoštovanju človeka.« 


Knjiga je izšla v sodelovanju z Mohorjevo založbo Celovec. Spremno besedo je napisala Erika Jazbar; za grafično obdelavo in slikovito likovno opremo je poskrbel Franko Žerjal.