Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

BAGER AGI IN NJEGOVE DOGODIVŠČINE

Srna Majda 

Ilustracije: Andreja Srna
Strani: 32
Format: 220 mm x 260 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN: 978-961-278370-9
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Mini bager Agi pripoveduje …

Hudomušno napisane zgodbice iz življenja gradbenih strojev, ki jih pripoveduje eden od njih – mini bager po imenu Agi. Navdušile bodo tako fantke kot tudi punčke, ki jih zanimajo raznovrstni stroji in naprave. Barvite ilustracije bodo dodatno razvnele že tako bujno otroško domišljijo.

Mini bager z ljubkovalnim imenom Agi je star že skoraj sedem let. Izhaja iz pomembne družine gradbenih strojev – njegova mama je namreč pravi pravcati žerjav, oče pa snežni plug. Tudi ostali družinski člani so delovni stroji. Kako je bager Agi doživel svoj prvi šolski dan, kako rojstvo svoje
sestrice in kako prvo zaljubljenost, nam sam razkrije v iskrivih zgodbicah.

Zgodbice pravzaprav govorijo o resničnem dečku, ki je tako zelo občudoval stroje, da si je tudi sam želel postati eden izmed njih. V brezmejni domišljiji si je tako pričaral družino samih gradbenih strojev in njegovi domišljijski liki so toliko let pozneje zaživeli v pričujoči slikanici.

O avtoricah

Majda Srna, rojena leta 1961 na Jesenicah, se je po zaključeni jeseniški gimnaziji vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani (smer matematika in fizika) in študij uspešno zaključila.

Poklicna pot jo je vodila od službovanja na Jesenicah in v Radovljici do Lesc, kjer poučuje že devetnajsto leto. Kljub nenehni vpetosti v družinsko dogajanje in naporno šolsko delo prav vsak prosti trenutek izkoristi za ustvarjanje.

Z več kot 60 prispevki je sodelovala v revijah Atelje in Unikat, s strokovnimi članki pa v revijah Vzgoja, Fizika v šoli in celo v mednarodnem časopisu Eco news.

V knjigi Bager Agi in njegove dogodivščine želi mladim bralcem približati čudoviti svet naravoslovja in tehnike ter jih navdušiti za tehnologijo. S tem na zabaven način nadaljuje z uresničevanjem svojega poslanstva.

Andreja Srna (1992) je leta 2014 diplomirala leta na slikarskem oddelku Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med magistrskim študijem se je izpopolnjevala tudi na National College of Art and Design v Dublinu (Irska) in študij zaključila leta 2017 v Ljubljani. Danes ustvarja v Radovljici in Loškem Potoku. Na področju slikarstva je prejela že več nagrad.

Njeno navdušenje nad slikanicami izvira že iz zgodnjih otroških let in se ni z leti ni prav nič ohladilo. Še vedno nadvse rada prelista knjige z zanimivimi ilustracijami. Končno se ji je izpolnila tudi njena velika želja – na policah uzreti knjigo, ki jo je ilustrirala sama.