Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

PECIVO S STEVIJO - Sladko brez kalorij

Prva kuharica s stevijo v slovenščini

Speck Brigitte 

Prevod: Miriam Drev
Strani: 88
Format: 185 mm x 240 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2013
ISBN: 978-961-278-100-2
19,90 €

Članska cena: 17,91 € Daj v košarico

Naravno sladilo – brez kalorij

Švicarska nutricionistka Brigitte Speck, ki stevijo že dolgo preučuje, je v kuharici Pecivo s stevijo zbrala številne že preizkušene recepte za znane slaščice – brez odvečnih sladkih ogljikovih hidratov!

Stevija je dobrodošla novica za sladkorne bolnike in vse, ki se radi sladkamo brez slabe vesti. Starodavno južnoameriško naravno sladilo si utira pot tudi v Evropo. Ker je rastlina, ki jo lahko gojimo tudi doma, kar 300-krat slajša od sladkorja, moramo pri uporabi upoštevati nekatera pravila.

Priročnik v uvodu prinaša predstavitev te čudežne rastline – od zgodovinskega pregleda do botanike, načinov gojenja in uporabe različnih oblik tega sladila. Glede na visoko stopnjo sladkosti je treba pri uporabi za pripravo slaščic upoštevati določena pravila. Avtorica vse to podrobno predstavi, zato bodo vsi, ki se radi sladkajo, pa se zaradi zdravstvenih ali z debelostjo povezanih težav s sladkorjem ne smejo, gotovo navdušeni nad to prvo kuharico s stevijo v slovenščini!

Priporočamo tudi kuharsko knjigo STEVIJA - ČUDEŽNO SLADILO!

Mnenja in recenzije

Delo (K. C.) http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/sladko-brez-greha.html

Bukla (Iztok Ilich) http://www.bukla.si/?action=books&book_id=16639

RtvSlo – Moja generacija (Eva Veršič) http://www.rtvslo.si/moja-generacija/z-domnevno-zdravilnim-naravnim-sladilom-lahko-pecemo-sladice/324818

Sladkorčki (Društvo otrok s presnovnimi motnjami) http://sladkorcki.si/arhiv.php?id=56