Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KAKO NAJ SE (NE) PREPIRAMO

Schneider Stephanie 

Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Ilustracije: Kai Pannen
Strani: 42
Format: 170 mm × 155 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2015
ISBN: 978-961-278-184-2
7,00 €

Članska cena: 6,30 € Daj v košarico

Umetnost prepiranja ali »Ne bojujte se PROTI, ampak ZA!«

Prepiranju se v družini ne moremo izogniti; in včasih je lahko precej boleče. Pa vendar so spori – bodisi med sorojenci ali med starši in otroki – pravzaprav pomembni in koristni, da se kot družina lahko razvijamo. Kako naj se jih torej lotimo, ne da bi drug drugega prizadeli? Stephanie Schneider govori iz izkušenj. S konkretnimi spodbudami k razmišljanju in z ukrepi za »prvo pomoč« prinaša sveže in uporabne namige za reševanje (ne)potrebnih družinskih nesoglasij. Prisrčen in humoren zapis, ki vas bo že med branjem spravil v dobro voljo, »toplo priporočajo izmozgani starši«!

Avtorica Stephanie Schneider je na podlagi izčrpnih (in izčrpavajočih) življenjskih izkušenj sklenila humorno in z največjo mero dobronamernosti napisati nekoliko drugačen popotni vodnik skozi življenje – tak, ki nas uči, kako naj se prepiramo, ne da bi ob tem obupali.

Je prepir v družini res neizbežen? Kadar ne živimo drug mimo drugega, pač je. Tudi še tako ljubeča družina je namreč skupnost posameznikov različnih značajev, želja, pogledov, trenutnih potreb ... kar (v varnem okolju) zlahka povzroči prepir. Kako naj se torej lotimo reševanja teh neizbežnih nesoglasij s srcem in z razumom? To nam z nazornimi primeri slikata avtorica in lustrator. Široka paleta preizkušenih rešitev – od navidezno smešnih pobud, ki se jih bomo nemara s pridom oprijeli v navalu najbolj razdiralnih čustev, do razumnih, premišljenih, »vsem uporabnikom prijaznih« predlogov – prihaja kot dobrodošla novica za vse, ki se kdaj prepiramo. V družini, šoli, na delovnem mestu ali drugje. Da po prepiru ne bo poražencev – ampak bomo vsi zmagovalci, ki smo v svojem razmišljanju prišli korak naprej. Osvežilno branje za vse generacije!

O avtorjih
Avtorica Stephanie Schneider je svobodna novinarka. Z možem, otrokoma in tremi puščavskimi skakači živijo v zvočno slabo izolirani stari hiši v Hannovru. Stephanie Schneider sledi načelu: »Piši samo o stvareh, ki jih res dobro poznaš.« Skladno s tem tudi glede prepiranja priporoča samo tisto, kar je sama uspešno preizkusila.

Ilustrator Kai Pannen je v Kölnu študiral slikarstvo in film. Od leta 1990 deluje kot ilustrator in avtor risanih filmov, predvsem pa se posveča knjižni ilustraciji. Živi in dela v Hamburgu.


Mnenja in recenzije

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=24131

To ni slikanica za otroke. To je slikanica za starše, ki se morda ne spomnijo več dobro, kako je bilo v otroških čevljih. Avtorica nam preprosto predstavi prijeme, kako se lotiti reševanja sporov z otroki, med brati in sestrami, z možem ali ženo. Z nekaterimi njenimi primeri in besedami lahko tudi otrokom razložimo, kako preprečiti (čezmerno) prepiranje med vrstniki, pa tudi kako se prepirati in kdaj je to na mestu. S prepiranjem ni nič narobe, če nam ne uide iz rok in če iz tega dobimo kaj koristnega – ali kot je zapisano v knjigi »Kdor išče prepir, rabi, da ga počohaš!«

Klara Jarc (Bukla 112-113, © Bukla)