Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

POGOVORI Z ALOJZOM REBULO

Ob pisateljevi petinosemdesetletnici

Rojc Tatjana 

Strani: 208
Format: 125 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-863-4 (Celje)
21,00 €

Članska cena: 18,90 € Daj v košarico

Usoda te knjige je povezana z radijsko postajo Radio Trst A, na radio, ki je med slovensko narodno skupnostjo v Italiji vse od konca druge svetovne vojne do danes nadvse pomemben tvorec slovenske identitete in kulture ter spodbujevalec ustvarjalnosti na najrazličnejših področjih. Skozi celo leto, ob delavnikih in prazničnih dneh nagovarja poslušalce od Milj do Trbiža in na Tolminskem, v Vipavski dolini, na Krasu, v Istri in še mnogo dlje, kamor še seže njegov »signal«. Med rednimi in nadvse dragocenimi sodelavci tega radia je tudi prof. Alojz Rebula.
Leta 2006 je Tatjana Rojc, tudi stalna sodelavka tržaškega radia, predlagala urednici kulturnih sporedov Ines Škabar, da bi za oddajo Srečanja pripravila niz pogovorov s pisateljem Alojzom Rebulo. Po dogovarjanju s profesorjem sta ga nato v obdobju od decembra 2006 do februarja 2007 kar nekajkrat obiskali na njegovem domu na Opčinah. Prva oddaja iz niza Radijski pogovori s pisateljem Alojzom Rebulo je nato šla v eter v torek, 13. februarja, zadnja pa 19. junija 2007.
Bralcu bodo Pogovori z Alojzom Rebulo predvsem približali človeka in umetnika, njegov miselni svet in zanimanja, skrbi in upanja. Knjigo zaključuje razprava Tatjane Rojc Alojz Rebula v iskanju smisla.
Knjiga je izšla v sozaložništvu vseh treh Mohorjevih.