Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SKRIVNE VATIKANSKE FOTOGRAFIJE

Pigozzi Caroline, Vian Giovanni Maria 

Prevod: Jasmina Rihar
Strani: 324
Format: 210 mm x 280 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978-961-278-441-6
45,00 €

Članska cena: 40,50 € Daj v košarico

Prvič objavljene fotografije iz zakulisja Vatikana

Caroline Pigozzi in Giovanni Maria Vian nas vodita po skrivnih vatikanskih fotografskih arhivih. Pred nami razgrinjata galerijo podob papežev od sredine 19. stoletja do danes, njihov zasebni, vedno znova osupljivi vsakdanjik. Predstavita nam drugo stran okrasja najstarejše in najbolj skrivne ustanove na svetu – središče moči, ki je vznemirljivejše od Kremlja in Bele hiše.

Ko se povežeta rahločutnost vatikanistke revije Paris Match, ki že več kot dvajset let piše o tem zaprtem okolju, in zgodovinsko znanje ter izkušnje direktorja prestižnega papeževega dnevnika L’Osservatore Romano, se znajdemo v samem jedru Vatikana. Po njem nas vodita strokovnjaka, ki sta imela redko čast, da sta lahko na letalu svetega očeta prepotovala svet od Filipinov do Brazilije, od Mehike do Poljske, od Kenije do Albanije, od Azerbajdžana do Bosne in Hercegovine …

Prvič je na ogled več kot 300 izjemnih fotografij, skrbno izbranih med več tisoč negativi. Pripisi k slikam izrisujejo zgodovino Katoliške cerkve in Petrovih naslednikov, živečih v edini državi na svetu, ki je popolnoma obdana z obzidjem. V vseh pogledih vrhunsko delo!

O avtorjih

Caroline Pigozzi (1952) je osrednja vatikanska poročevalka za revijo Paris Match, avtorica več knjižnih uspešnic, prevedenih v mnoge jezike, med njimi tudi v arabščino. Za svoje delo je prejela nagrado francoske akademije.

Giovanni Maria Vian (1952) je italijanski novinar in univerzitetni profesor, ugledni jezikoslovec, znan po številnih delih o zgodovini krščanstva. Kot laik z veliko moralno avtoriteto je v letih od 2007 do 2018 vodil dnevnik L’Osservatore Romano, ki ga spremljajo po vsem svetu.