Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DRUGAČNOSTI
Priročnik za učitelje likovnega pouka v osnovni šoli

Pibernik Jolanda 

Strani: 492
Format: 165 mm X 235 mm
Tematika: priročnik
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2006
ISBN 961-218-594-8
3,00 €

Članska cena: 2,70 € Daj v košarico

Priročnik bo nagovoril vse ljudi, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo z otroki na različnih stopnjah razvoja, da bi dojeli in globlje razumeli celoten pojav otroškega likovnega dogajanja za prebujanje ustvarjalnih moči, za bogatitev otrokovih zmožnosti, za ponos in zdravo samozavest, za oblikovanje pozitivne samopodobe, za otrokov pozitivni odnos do dela in za plemenitenje otroštva.

"Cilj Drugačnosti je, da bi zavest o tem, da je drugačnost v življenju dragocena, po čim bolj naravni poti prišla do otroka ... in se uspela uresničiti v njegovi osebnosti. Tudi skozi avtohtone potenciale likovnosti, skozi učinkovitosti likovnih pedagogov in s posredništvom refleksij, ki zmorejo to učinkovitost navduševati in hraniti."
(Iz spremne besede dr. Jožefa Muhoviča)


Jolanda Pibernik, predmetna učiteljica likovnega pouka v pokoju, se je rodila v Trstu leta 1934. Maturo je opravila na gimnaziji v Postojni. Leta 1955 je diplomirala na Višji pedagoški šoli v Ljubljani. Poučevala je v Goriških Brdih, v Istri in se ustalila na Gorenjskem.

Pri poučevanju je iskala preproste razlage za zapletene naloge, prave besede in prave poti do učencev, da bi lahko svobodno ustvarjali, razvijali zdravo samozavest in oblikovali pozitivno samopodobo. Dokazovala je, da otrokova likovna dela niso le navadni šolski izdelki, ampak pomemben začetek ustvarjalnega procesa, ki v vsakem človeku čaka na svojo priložnost. Pošiljala jih je na različna tekmovanja po vsem svetu. Nagrade in priznanja, ki so jih prejemali učenci in šola, so ji pritrjevale.