Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

52 STVARI, KI JIH OTROCI POTREBUJEJO OD OČETA

Payleitner K. Jay 

Prevod: Niki Neubauer
Strani: 204
Format: 135 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-251-1
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

52 spodbud za novopečene in za prekaljene očke

52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta je dobrodošlo branje za vse, ki se na to vlogo šele pripravljajo, kot tudi za že polno zaposlene očke. Praktični, smešni, vselej premišljeni, nadvse uporabni namigi vam bodo v dragoceno pomoč, predvsem pa se boste ob njih zavedli, kako pomembno vlogo imate v življenju svojih otrok.

Veliko je očetov, ki svojim otrokom posvetijo dosti časa. Vendar pa se marsikateremu niti sanja ne, kaj otroci zares potrebujejo. Tudi Jay K. Payleitner, zdaj že prekaljen oče petih otrok, je le postopno spoznaval, kako lahko nudi trdno oporo svojemu podmladku. Njegovih 52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta ponuja izbor povsem preprostih, pa tudi zahtevnejših izzivov za očete – izvedljive zamisli, kako izboljšati družinsko dinamiko, preproste namige, kako postati dober zgled otrokom, ter jasne, nedvoumne nasvete za može in očete.

Čeprav so razmišljanja oštevilčena in jih je ravno dovolj za vsak teden v letu, ne gre za nikakršen »seznam opravil«. V knjigi boste zaman iskali tudi vsakršno kritiko, ker ste očetje moški in se kot moški tudi vedete. Ob branju boste začutili spoštovanje in pridobili novo moč ter zaupanje za manjše in večje podvige, ki bodo otroke okrepili za življenje. Čudovito darilo za vsakega očka!

O avtorju
Jay K. Payleitner je oče. Svojo družino pa preživlja kot svobodni pisatelj, govornik, voditelj ustvarjalnih delavnic in kot radijski producent na različnih radijskih postajah. Bil je izvršni direktor Očetovske pobude v Illinoisu, je pa tudi priljubljen bloger Ameriškega centra za očetovstvo. Napisal je več knjižnih uspešnic. Z ženo Rito, svojo ljubeznijo iz šolskih klopi, imata štiri sinove, hčerko in snaho. Njegov tedenski očetovski blog je dostopen na straneh www.fathers52.com.

Odlomki iz knjige
Bistvo družinskih tradicij sta veselo pričakovanje in radost, ne utrudljive priprave ali breme. Ko pride čas, je prav, da jih opustite brez kesanja ali občutka krivde. Včasih velja: čim manj se česa oklepate, tem bolje se lahko razvije v kaj novega in morda celo bolj pomenljivega. Prepustitev tradicije v skrb drugim pa je lahko blagoslov za vse. (str. 64)

To ste že slišali, vendar se splača ponoviti: Vaši otroci hitro rastejo. Odšli bodo, še preden se boste dobro zavedeli. Potem boste imeli na pretek časa za pleskanje, lakiranje, prenavljanje in sproščanje. (str. 67)

Če že kar nekaj časa pazite na vsak cent, si ob pravem času in na pravem kraju privoščite kaj lepega in vrednega ne glede na ceno. Po drugi strani pa, če vaši otroci vedno pričakujejo največje in najboljše, jih seznanite s konceptom »manj je več«. (str. 77)

Mladi ljudje se želijo soočati z izzivi. Če vedo, da je njihov trud opažen in nagrajen, bodo dali od sebe 110 odstotkov. Nočejo lažnih pohval ali priznanj samo zato, ker se prikažejo. In za božjo voljo, nehajmo že podeljevati »pokale za udeležbo«! (str. 81)

Vse, kar lahko narediš, je, da svojim otrokom odpreš vrata. Sami se bodo odločili, ali bodo stopili skoznje ali ne. In to je čisto v redu. (str. 103)