MOHORJEVA SEJEMSKA NAGRADNA IGRA 2021

 

V času trajanja slovenskega knjižnega sejma od ponedeljka, 22. 11. 2021, do nedelje, 5. 12. 2021, je na Facebook strani @CeljskaMohorjeva objavljenih šest NAGRADNIH VPRAŠANJ. V tem času lahko svoje odgovore vpišete pod vseh šest objav.

Kako sodelujete?

1. Všečkajte FB stran Celjska Mohorjeva družba in
2. pod vsakokratno objavo odgovorite na nagradno vprašanje in
3. v odgovoru označite vsaj tri prijatelje, ki bi jim priporočili to knjigo.

Žrebanje bomo opravili v ponedeljek, 6. decembra 2021. Rezultati bodo ob 12. uri objavljeni na Facebook strani @CeljskaMohorjeva ter na www.mohorjeva.org.
Izmed komentarjev pod vsako od šestih nagradnih vprašanj bomo izžrebali enega nagrajenca, ki bo za nagrado prejel predstavljeno knjigo, na katero se nanaša nagradno vprašanje.

 

Žrebali bomo med komentarji udeležencev, ki so:

1. všečkali FB stran Celjska Mohorjeva družba in
2. pod objavo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje in
3. v odgovoru označili vsaj tri prijatelje, ki bi jim priporočili to knjigo.

 

Izžrebani nagrajenci bodo prejeli naslednje knjižne nagrade:

1. vprašanje: Bojca Januš: Permakultura na vrtu in v življenju
2. vprašanje: Annalisa Pomilio: Velika knjiga babic in dedkov
3. vprašanje: Sabina Koželj Horvat: Deseta dežela
4. vprašanje: Bob Gof: Ljubezen deluje
5. Dominique Le Tourneau: Vse o svetem Jožefu
6. vprašanje: Rokovnik kolekcije Slovenski ornament Jože Karlovšek

 

Nagradna vprašanja:

  1. Knjiga Bojce Januš Permakultura na vrtu in v življenju je izšla novembra 2021 v Redni zbirki. Hkrati pa je to prva knjiga v seriji nove zbirke knjig o vrtnarjenju. Kako smo poimenovali to zbirko? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/izdelek/permakultura-na-vrtu-in-v-zivljenju/)
  2. Komu je namenjena knjiga Annalise Pomilio Velika knjiga babic in dedkov? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/izdelek/velika-knjiga-babic-in-dedkov/)
  3. Letošnje leto je minilo 140 let od smrti velikega slovenskega pisatelja, tudi dobitnika prve slovenske literarne nagrade (ki jo je razpisala Mohorjeva družba), ki mu je bilo posvečeno tudi letošnje leto. O njem pa govori tudi izvrsten sodoben mladinski roman Sabine Koželj Horvat Deseta dežela. Kateri je ta slovenski pisatelj? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/izdelek/deseta-dezela/)
  4. Bob Goff je velik humanitarec, človekoljub in duhovni motivator. Njegova knjiga Ljubezen deluje navdušuje bralce po vsem svetu, prevedena je tudi v slovenščino. Prihodnje leto bo pri Celjski Mohorjevi družbi v Redni zbirki 2023 izšla njegova knjiga, namenjena otrokom. Kakšen je njen naslov? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/izdelek/redna-zbirka-2023/)
  5. V letu svetega Jožefa je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla knjiga Dominiqua Le Tourneaua Vse o svetem Jožefu. Na naslovnici knjige je upodobitev svetega Jožefa v delavnici, ki Jezusu izroča kos kruha (Tone Kralj, Štandrež pri Gorici). Slovenščina ima ta privilegij, da nadomestnega očeta poimenujemo prav po simboliki kruha. Kateri izraz je to? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/izdelek/vse-o-svetem-jozefu/)
  6. Celjska Mohorjeva družba je pripravila serijo izdelkov zvezek, rokovnik in Dnevnik branja z digitaliziranimi in za sodobno rabo prilagojenimi slovenskimi ornamenti, ki so bogat del slovenske kulturne dediščine. Ornamenti so del obsežnega opusa pomembnega slovenskega zbiralca in raziskovalca, po katerem nosi ime tudi kolekcija Slovenski ornament. Kdo je to? (Odgovor najdete tudi na https://www.mohorjeva.org/drugi-izdelki/slovenski-ornament-jk/).

Veliko sreče – in na prijetno branje!

Izkoristite ugoden sejemski popust na VSE knjige Celjske Mohorjeve družbe na www.mohorjeva.org.

Organizatorja nagradne igre sta
Društvo Mohorjeva družba in Celjska Mohorjeva družba, d. o. o.

Sodelujoči z objavo komentarja z odgovorom na nagradno vprašanje sodelujejo v nagradni igri in s tem sprejemajo tudi vse njene pogoje. Sodelujoči se strinjajo, da podatek o imenu njihovega profila, s katerim sodelujejo, objavimo v rezultatih žrebanja na FB strani @CeljskaMohorjeva in na www.mohorjeva.org, ter soglašajo, da jih sme uredništvo Mohorjeve družbe preko Facebooka kontaktirati glede prevzema nagrade.