Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

VZGOJA ZA ZDRAVJE

Mohar Pjerina, Drobne Jelka 

Strani: 144
Tematika: učbenik
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2004
ISBN 961-218-510-7
15,00 €

Članska cena: 13,50 € Daj v košarico

Učbenik je namenjen dijakom in učiteljem, pa tudi vsem, ki jih zanima vzgoja za zdravje. Napisan je tako, da spodbuja dijakove miselne in komunikacijske spretnosti. Dijake želi motivirati za varovanje in krepitev zdravja, da bi to zmožnost ohranili v vsem svojem življenju in pri svojem delu.

Učbenik sestavljajo poglavja, ki obravnavajo različne vidike zdravja in vsebujejo osnovna dejstva za njegovo ohranitev. Vsaka enota je prepletena z dejavnostmi, pri katerih pa ne gre samo za pridobivanje novih znanj, ampak tudi za usmerjanje dijakov v pozitivno razmišljanje. Dijak prek dejavnosti raziskuje ogrožajoče in varovalne dejavnike za ohranitev zdravja in s pomočjo osebnih spoznanj gradi lastna stališča in vrednostni sistem ter si tako oblikuje zdrav življenjski slog.

»Kako človek izkorišča dane sposobnosti in kako živi, je v največji meri odvisno od njega samega. Za pravilne odločitve potrebuje človek tudi znanje. Bralcu želimo, da bi se znal s pomočjo tega učbenika pravilno odločati za vse tiste stvari v življenju, ki so zdravju v prid. Da bi tako z zdravim življenjskim slogom, z zaupanjem vase, z dobro podobo o sebi krepil in ohranjal telesno in duševno zdravje.« (prof. dr. Martina Tomori Žmuc)

Najboljši zdravniki so dr. Mir, dr. Zmernost in dr. Veselje.