Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

BOG, LJUBEZEN IN VSE DRUGO

McCloughry Roy 

Prevod: Petra Volovšek
Strani: 124
Format: 120 mm × 215 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2008
ISBN 978-961-218-756-9
3,00 €

Članska cena: 2,70 € Daj v košarico

Svetilka, odeja in zvezdna noč ...

Za branje te knjige potrebuješ žepno svetilko, odejo in zvezdno noč.

S svetilko si poišči kraj, proč od vsiljivih mestnih luči. Razgrni odejo, ugasni svetilko in počakaj, da se ti oči prilagodijo in boš lahko videl zvezde. Morda se boš pri tem počutil trapasto. Ne boj se!

V tebi želi prebuditi občutek za čudenje. Mogoče je za tabo težek dan. Naj gre mimo! Nekaj trenutkov ostani pri zvezdah. Z njimi si del sveta in lahko te marsičesa naučijo. Upam, da se lahko za trenutek izgubiš v njih in občuduješ njihovo lepoto. Živimo namreč v svetu, ki je izgubil občutek za čudenje. So kraji, ki čudenje lahko prebudijo ...

Roy McCloughry predava etiko in socialno teologijo na univerzi v angleškem Nottinghamu.

V tej knjigi, katere izvirnik je izšel leta 2006, lahko med drugim preberemo, kako sprejemati sebe takšne, kakršni smo; kako zlo vpliva na današnjo družbo; kako gledati na skupno življenje in poroko, spolnost, splav, kako razumevati delo in ambicioznost; kako odpomoči revščini po svetu in uveljavljati človekove pravice; kako vplivata nasilje in ustrahovanje in kako delati za mir; kolikšna moč je v odpuščanju; kako razumevati svoje razmerje do Boga ipd.