Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

VLADIMIR RUBAJEV

Roman

Lentz Serge 

Strani: 664
Format: 125 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-810-8
3,00 €

Članska cena: 2,70 € Daj v košarico

Vladimir Rubajev je tako visok, da si svet ogleduje iz perspektive, ki za dobri dve glavi presega običajni pogled. Zato svet vidi drugače kot običajni ljudje. Več kot sto let preživi v Ukrajini ob izlivu Dnjepra v Črno morje s svojim očetom, prav takim čudakom. Rojaki se ga spominjajo kot legendarnega velikana, ki z udarcem gole pesti pobije merjasca in kar s čelom odbije podboj zanj prenizkih vrat … Oba sta sicer samotarja po duši, čeprav v jedru ljubeznivi bitji, ki se znata pogovoriti celo z rastlinami in s konji.

Usoda Rubajeva odseva lik svojega literarnega očeta, ki se svetu na neki način posmehuje, a ga doživlja z občutljivo in nežno dušo. V tej bogati duši se zrcali žitorodna ukrajinska pokrajina z vsem svojim neizmernim rastlinskim in živalskim bogastvom. Sredi nje so živeli in še žive neverjetni človeški liki v skrivnosti rojevanja, ljubezni in umiranja.

Serge Lentz je novinar ukrajinskega rodu, ki se je šolal v Cambridgeu, novinarsko kariero pa uresničeval v Združenih državah Amerike. Poročal je dolgih 17 let z vojnih območij v Izraelu, Biafri, Vietnamu, Laosu, Alžiriji, Kongu in južni Ameriki. Za svoj prvi roman Leta sendvičev je bil nagrajen leta 1982, za pričujoči roman pa leta 1985.