Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

Arhitekt Danilo Fürst

The Architect Danilo Fürst

Koselj Nataša 

Prevod: Amidas d. o. o.
Strani: 320
Format: 210 mm x 22 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2013
ISBN: 978-961-278-082-1
25,00 €

Članska cena: 22,50 € Daj v košarico

Avtentičen Kolumbusov glas, ki nam govori skozi njegova dela

Dvojezična, slovensko-angleška monografija avtorice dr. Nataše Koselj zapolnjuje vrzel v poznavanju slovenske povojne arhitekture. Celovito predstavlja delo Plečnikovega učenca, arhitekta Danila Fürsta, pionirja montažne stanovanjske gradnje v Sloveniji, mojstra obrtniškega arhitekturnega detajla, enega od ustanoviteljev revije Arhitekt, predsednika slovenskega in jugoslovanskega društva arhitektov in organizatorja številnih akcij in dogodkov, ki so ključno zaznamovali razvoj slovenske arhitekture druge polovice 20. stoletja.

Gre za vrhunsko kvalitetno profesionalno opravljeno delo, tako na področju besedila, fotografskega materiala in predstavitve. Danilo Fürst je pomemben slovenski arhitekt, ki ga je vredno postavljati ob bok Plečniku in Ravnikarju. S to knjigo je presenetljivo visoka raven slovenske arhitekture 20. stoletja dobila še bogatejši relief. (prof. dr. Claes Caldenby)

V skrbno pripravljeni dvojezični, slovensko-angleška monografiji, namenjeni strokovni in ljubiteljski publiki v Sloveniji in svetu, spremljamo življenjsko in ustvarjalno pot Plečnikovega učenca, enega najbolj zanimivih slovenskih modernističnih arhitektov.

Plečnikova medalja 2014 za prispevek s področja strokovne publicistike

Doc. dr. Nataša Koselj, u.d.i.a., je za dvojezično, slovensko-angleško monografijo o arhitektu Danilu Fürstu Arhitekt Danilo Fürst – The Architect Danilo Fürst prejela Plečnikovo medaljo za prispevek s področja strokovne publicistike.