Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

Z UGANKO V SLOVENSKI SVET

Konc Ambrožič Alenka 

Ilustracije: Natalia Berezina
Strani: 112
Format: 195 mm x 195 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN: 978 961 278 4 232
23,50 €

Članska cena: 21,15 € Daj v košarico

Po Sloveniji z ugankami

Po Sloveniji se tokrat odpravimo malo drugače. Poznavanje številnih znamenitosti naše prelepe dežele osvežimo in razširimo skozi svet ugank, pospremljenih z izvirnimi umetniškimi ilustracijami. Primerno za majhne in velike radovedneže.

V knjigi nas avtorica na sprehod po slovenskih pokrajinah popelje na poseben način, brez kakršnih koli geografskih omejitev, kaj šele osebnih preferenc. Najprej se seveda pomudi v glavnem mestu, nato skoči na Štajersko, v Pomurje in na Notranjsko ter zatem še na Gorenjsko, Primorsko, v Belo Krajino z Notranjsko in končno tudi ob morje. Poučen in izzivov poln ugankarski izlet zaključi spet bliže glavnemu mestu, na Vrhniki. Knjiga radovednemu bralcu ponudi, da ponovno ali celo prvič obišče številna slovenska mesta, znamenite zgradbe in mostove. Se spotoma ustavi tudi ob rečnih obrežjih in medtem občuduje slikovito naravo z avtohtonimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Tokrat na izviren in svež način – saj reševanje ugank in poglabljanje vanje resnično »osveži« tudi naše misli.

Poetičnim, v verze skovanim ugankam, so seveda priložene tudi rešitve. Tokrat bralcu niso v potuho, saj jih spremljajo avtoričina pojasnila iz strokovnih virov, dodatno pa nanje namigujejo tudi umetniške ilustracije ilustratorke ruskega rodu.

Knjiga je izvrstno darilo za vedoželjne Slovence kot tudi za vse turiste, ki se navdušujejo nad našo prelepo deželo.


O avtoricah
Alenka Konc Ambrožič, rojena leta 1949 v Hrastniku, je po končanem študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani na ljubljanskih srednjih šolah poučevala slovenščino, saj jo je delo z dijaki veselilo že od nekdaj. Kot njihova mentorica je na šoli več let vodila priprave na tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje ter o tem objavljala prispevke v reviji Slovenščina v šoli. Napisala je tudi zanimiv priročnik Rdeča kapica v eseju na maturi, ki na sproščen in zabaven način dijake popelje »čez pasti in čeri« pisanja eseja. V zadnjih letih sestavlja uganke za otroke, ki jih občasno pošilja v otroške revije. Zbirka Z uganko v slovenski svet je njen prvenec.

Natalia Berezina je ruska ilustratorka in grafična oblikovalka, študentka Akademije za vizualne umetnosti AVA. Zaključila je Moskovsko fakulteto za dizajn in vrsto let opravljala poklic razvojne menedžerke. Leta 2014 se je odločila za korenito spremembo in se povsem posvetila razvijanju svojega skritega talenta – risanja.