Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MIKLAVŽEVE TOPLE BLAZINICE

Kobal Darinka 

Ilustracije: Anita Vozelj
Strani: 24
Format: 165 mm x 235 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN: 978-961-278-409-6
4,90 €

Članska cena: 4,41 € Daj v košarico

Ljubezen, ki zmore objeti vsakogar …

Sveti Miklavž ni le dobri mož, ki uresničuje otroške želje. Je resničen svetnik sv. Cerkve, ki je v času svojega življenja na skrivaj obdaroval družine v stiski. Prav bi bilo, da bi ga znali tudi mi prositi za pomoč drugim, ne le za izpolnjevanje lastnih želja. O tem pripoveduje slikanica ter nas nagovarja k sočutju.

Neja je prvošolka, o kateri njeni starši pravijo, da za svoja leta malce preveč razmišlja in modruje. Nejina največja zaupnica je prav njena babica, ki ve za skrite in manj skrite misli svoje vnukinje. Ko se približuje praznik sv. Miklavža, pa Neja premišljuje o svetu okoli sebe še malce drugače kot običajno. Ne opazi le blišča prazničnih dni, ampak je pozorna tudi na stiske ljudi, ki jo obkrožajo. Zato si za god sv. Miklavža zaželi nekaj čisto posebnega. Toda ne zase!


O avtoricah
Pisateljica Darinka Kobal, rojena l. 1946 v Ljubljani, po poklicu učiteljica, je avtorica vrste knjig za otroke (Radovedni medvedek, Mali Klinček, Pajčica in škrat brkec, Matiček junak …), ki jih objavlja, odkar je leta 1996 izšla njena čisto prva knjižica. Objavlja v otroških in mladinskih revijah (Ciciban, Zmajček, Mavrica itd.) ter v revijah za odrasle (Mama, Naša žena, Otrok in družina …). Piše tudi scenarije, vodi radijske oddaje in svoje pravljice pripoveduje po slovenskih knjižnicah, vrtcih in šolah. Je članica Društva staršev za boljšo šolo ter ena od ustanoviteljic Odbora ljubljanskih učiteljev.

Anita Vozelj je članica Likovnega ateljeja LILA iz Litije in mentorica najmlajše skupine otrok v društvu. Poleg ilustracij v knjigah jih objavlja v reviji Vzajemnost, aktivno sodeluje na razstavah in razpisanih dogodkih Zveze likovnih društev Slovenije (ZLDS) in Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD), pa tudi na prireditvah »Extempore « v Sloveniji. Za svoja dela je prejela več nagrad, med drugim je prejemnica več certifikatov kakovosti, (dveh zlatih in ene bronaste zlate palete za risbo in klasično
slikarstvo na razstavi »Zlata paleta«), prve nagrade na razstavi »Ex-tempore« leta 2014 in priznanja JSKD »Tekst v podobi«. Letos je tudi prejela prvo nagrado »Ex-tempore« Sladka Istra 2018.