Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KANCIJAN IZ OGLEJA

Kastelic Darja 

Ilustracije: Teja Milavec
Strani: 32
Format: 165 mm × 235 mm
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-332-7
7,90 €

Članska cena: 7,11 € Daj v košarico

Pogum in trdna vera!

Knjiga o iskanju življenjskega poslanstva (poklica) v zgodnjem obdobju odraščanja in odkrivanju dobrih zgledov v svetniški poti zavetnika domače cerkve, oglejskega mučenca sv. Kancijana.

Maj Kocjančič je desetletni deček iz vasice Mirna Peč na Dolenjskem, ki je stopil v ranljivo obdobje odraščanja. Odkriva, kaj bo njegovo življenjsko poslanstvo. Stričev zgled (zgodovinar raziskovalec) ga pripelje do zanimive zgodbe o življenju sv. Kancijana, zavetnika domače cerkve. Svetnikova življenjska pot, mestoma tudi srhljiva (mučeniška smrt z obglavljenjem v 4. stol.) daje Maju pomemben poduk – pogum in trdna vera sta pot do uspešnega življenjskega poslanstva.

Knjiga je oblikovana tako, da lajša branje otrokom, ki imajo težave z disleksijo.

O avtoricah
Avtorica Darja Kastelic (rojena 1971) razveseljuje mlade bralce s šmarničnim branjem za otroke. Svoje pesmi in prozo objavlja v revijah, kot so Ognjišče, Mavrica, PrenovaZ družino živi in ustvarja v Mirni Peči na Dolenjskem.

Teja Milavec je mlada ilustratorka, ki je diplomirala na Fakulteti za dizajn. S svojimi ilustracijami je opremila že več otroških knjig (Miklavž in modrosti sveta, Sveta Bernardka lurška, Mojster Titiku in Veselo mesto). Živi in ustvarja v Ljubljani.