Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NATO PRIDE SMRT ...

Podobe o umiranju

Kapellari Egon 

Strani: 216
Format: 125 mm x 215 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-838-2
3,00 €

Članska cena: 2,70 € Daj v košarico

Kako so živeli? Kako so umrli? Ta vprašanja, ki se nanašajo na ljudi prejšnjih rodov, se v vsakem rodu zastavljajo znova. Včasih ljudje tako vprašujejo samo iz radovednosti. Pogosto pa je to tudi želja, da bi s pogledom na umrle prinesli več svetlobe v svoje življenje.
Oseminsedemdeset plemenitih ali tudi grozo vzbujajočih oseb je predstavljenih po vrsti, ki se začenja z nedavno umrlim papežem Janezom Pavlom II. in napenja časovni lok v predkrščansko antiko ter v svetopisemsko zgodnje obdobje. Izven sicer upoštevanega zgodovinskega zaporedja sta obe poglavji, ki sklepata knjigo. Obravnavata Kristusovo smrt in tisti dogodek, ki more biti v skladu s krščansko vero označen kot smrt smrti.
Delo sta prevedla Zmaga Kumer in Anton Štrukelj. Izšlo v sozaložništvu treh Mohorjevih.
Egon Kapellari, graško-sekavski škof in podpredsednik Avstrijske škofovske konference, je objavil številne knjige in članke o Cerkvi in umetnosti, o teologiji simbolov in o cerkvenem letu, o politiki in gospodarstvu. V slovenščini sta že izšli knjigi Sveta znamenja (Družina, 1987), v sozaložništvu treh Mohorjevih pa Človeški čas v božjem času (2006).