Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

ŽIVIJO, ADIJO, NA LAŽI TE VEDNO DOBIJO

Jones Christianne 

Prevod: Jerneja Planinšek Žlof
Ilustracije: Christine Battuz
Strani: 32
Format: 210 mm x 215 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-387-7
17,50 €

Članska cena: 15,75 € Daj v košarico

Laž ima kratke noge

Lovro ustvarja izmišljije, se izraža po svoje, napihuje zgodbe, olepšuje resnico. Tako vsaj pravi. Mamica in očka ga svarita, naj neha lagati. Če bo kar naprej lagal, ga nihče več ne bo jemal resno.

Avtorici se na simpatičen način lotita vprašanja, s katerim se otrok sreča na določeni stopnji osebnega razvoja. Z izmišljijami resda izraža svojo ustvarjalnost, svoj fantazijski svet, išče pa tudi pozornost – odnos. Navihane ilustracije ob domiselni zgodbi ponujajo izviren razplet in dobrodošlo iztočnico za pogovor v družini, vrtcu, šoli in še kje!

Slikanice Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

Knjiga je prejela znak kakovosti ZLATA HRUŠKA.

O avtoricah

Christianne Jones je odraščala v majhnem ameriškem mestu. Njeni starši so bili učitelji in odločili so se, da doma ne bodo imeli televizije. Tako Christianne ni preostalo drugega, kot da se razvedri z branjem. Odtlej je prebrala kak trilijon knjig in jih 50 tudi napisala. Z možem in tremi hčerkami živi v Minnesoti.

Christine Battuz se je rodila v Franciji, zdaj pa z možem in sinom živi v Bromontu v Kanadi. Riše že, odkar lahko v roki drži pisalo. Ko je premišljevala, česa naj se loti po diplomi iz slikarstva v italijanski Perugii, jo je dober prijatelj – oblikovalec prepričal, da se je posvetila ilustratorstvu. S tem prijateljem se je pozneje poročila, ilustrirala pa tudi že več kot 60 knjig, ki so izšle v Severni Ameriki, Koreji in Evropi.