Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

LARA KOSMULJA, MALA KLEPETULJA

Jones Christianne 

Prevod: Jerneja Planinšek Žlof
Ilustracije: Richard Watson
Strani: 32
Format: 210 mm x 215 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-390-7
17,50 €

Članska cena: 15,75 € Daj v košarico

Zakaj imamo dve ušesi in (samo) ena usta

Lara Kosmulja nadvse rada govori. In govori. In govori … Ne prijaznost ne strogost je ne moreta pripraviti do tega, da bi vsaj za hipec obmolknila. Dokler se lepega dne ne zbudi in ugotovi, da je izgubila glas.

To jo najprej ujezi, potem privede na rob obupa, dokler počasi ne začne ugotavljati, kaj vse sicer ob nenehnem govorjenju zamuja. Izvrstno ilustrirana slikanica vabi k pogovoru, katerega nadvse pomemben del je tudi poslušanje!

Slikanice Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

O avtorjih


Christianne Jones je odraščala v majhnem ameriškem mestu. Njeni starši so bili učitelji in odločili so se, da doma ne bodo imeli televizije. Tako Christianne ni preostalo drugega, kot da se razvedri z branjem. Odtlej je prebrala kak trilijon knjig in jih 50 tudi napisala. Z možem in tremi hčerkami živi v Minnesoti.

Richard Watson je odraščal v vasici na vzhodu Anglije. Po končanem študiju na bližnji umetnostni akademiji Lincoln School of Art and Design od leta 2003 deluje kot ilustrator. Pri svojem delu se poslužuje klasičnih in sodobnejših pristopov. Sicer pa zelo rad obiskuje galerije, gleda filme in posluša glasbo.