Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MOJI ČASI, KRAJI IN LJUDJE

Jereb Berta 

Strani: 184
Format: 125 mm x 200 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2014
ISBN: 978-961-278-133-0
18,00 €

Članska cena: 16,20 € Daj v košarico

Črnečanka prof. Berta Jereb, najbolj pogosto citirana slovenska zdravnica v svetu, že drugič poprijela za pisateljsko pero

Moji časi, kraji in ljudje je dr. Berta Jereb naslovila pisanje, ki se na njeno prejšnjo knjigo deloma navezuje, deloma pa jo dopolnjuje. V čase pred drugo svetovno vojno in med njo se v teh zapisih ne vrača več. Za boljše razumevanje je dobro prebrati obe deli v zaporedju, kot sta napisani. Verjetno si ju je avtorica tako tudi zamislila.

Drugo besedilo v veliki meri posveča svojemu poklicnemu življenju na področju onkologije in s tem v zvezi obujanju spominov na velemesta in ljudi, s katerimi se je na svoji zanimivi življenjski poti srečevala. Ker je bila zadnji dve desetletji precej aktivna tudi v javnem in političnem življenju, zadnji del knjige namenja svoji lastni kritični presoji stanja v slovenskem zdravstvu. V poklicnem pa tudi osebnem življenju avtorico zaznamujejo radovednost, predanost in iskrenost. Upornost in trma pa šele, kadar ji kdo stopi na pot. Svojih odhodov v tujino ni nikoli obžalovala, saj na več mestih pripomni, da so jo na strokovnem področju v tujini prijazneje sprejemali kot doma. To bridkost omilijo le zapisi o plodnem sodelovanju z nekaterimi (a izstopajočimi) strokovnjakinjami na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

(Iz spremne besede dr. Hotimirja Lešničarja - Merika)