Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KRALJICA IN DIVJA ŽENSKA

Živi, kar si!

Grün Anselm, Jarosch Linda 

Strani: 176
Format: 128×210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-779-8
18,00 €

Članska cena: 16,20 € Daj v košarico

Ali se ženske res počutijo kot kraljice? In le koliko bi se jih označilo za divje ženske? Številne so sicer očarane nad tema podobama, žal pa si le redke dovolijo živeti ta odbleska svoje ženskosti.

Linda Jarosch in Anselm Grün na štirinajstih svetopisemskih ženskih likih prikažeta lastnosti, ki jih ima sleherna ženska, ter bralke spodbujata, naj jih dopustijo, cenijo in živijo. Avtorja ob Evi, Sari, Mariji Magdaleni in drugih svetopisemskih ženskah pokažeta, kakšne so strastnost in ljubezen, divjost in kraljevskost, materinskost in modrost, pravičnost in milina ter bojevitost lahko videti danes – in kako lahko prinašajo novo veselje nad življenjem. Delo je poslovenila Alenka Novak.

Linda Jarosch, roj. Grün (1947) deluje kot samostojna svetovalka in supervizorka delovnih skupin v podjetjih in raznih organizacijah. Spremlja in svetuje tudi ženskam v različnih življenjskih situacijah. Zelo priljubljeni so njeni seminarji »Divja ženska in kraljica«, na osnovi katerih je nastala pričujoča knjiga. Linda Jarosch je rodna sestra Anselma Grüna.

Anselm Grün (1945) je benediktinski menih in ekonom opatije v Münsterschwarzarchu. Svoja številna predavanja in tečaje, ki se jih vsako leto udeleži več deset tisoč ljudi, posveča potrebam in vprašanjem, s katerimi se srečuje sodobni človek. Mnogi ga cenijo kot duhovnega spremljevalca, s številnimi knjižnimi izdajami pa se uvršča med najbolj brane sodobne krščanske avtorje. Pri Celjski Mohorjevi je pred kratkim izšla njegova knjiga o moških Boj in ljubezen, že prej pa uspešnici 50 angelov za vse leto in Mala knjiga o pravi sreči.