Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SAJ TO NI DŽUNGLA

Isern Susanna 

Prevod: Veronika Rot
Ilustracije: Rocio Bonilla
Strani: 40
Format: 240 mm x 265 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-382-2
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Dom ali džungla?

Vse se je začelo tistega dne, ko je Pavla na vse začela odgovar­jati z »ne«. Bilo je strašansko zabavno. Lahko je počela, kar je hotela! Vendar se je ob tem njen dom počasi začel spreminjati v pravo pravcato džunglo. Pa je džungelsko življenje res to, kar si Pavla želi?

Slikanica prihaja kot dobrodošla spodbuda za otroke in njihove starše ter druge vzgojitelje – zlasti v tistem razvojnem obdobju, ko si mali nadobudneži pot v samostojnost začnejo utirati z doslednim zavračanjem slehernih starševskih zahtev. Avto­rici Susanna Isern in Rocio Bonilla nas v skladnem tandemu prijazno popeljeta v džunglo – in ven iz nje!

O avtoricah

Susanna Isern je pisateljica, psihologinja in mama treh otrok. Od leta 2011, ko je izdala prvo slikanico, je objavila že več kot trideset otroških knjig. Berejo jih v španščini, katalonščini, galicijščini, baskovščini, angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini, poljščini, romunščini, arabščini, kitajščini, korejščini in slovenščini, zapisana pa so tudi v brajici. V ZDA je leta 2013 in 2015 prejela srebrno plaketo na prestižnih Moonbeam Children’s Book Awards. Strast do pisanja uspešno prepleta s psihologijo. V Santanderju vodi izobraževalni center Aula Dédalo in je profesorica psihologije učenja na Evropski univerzi Atlántico.

Rocio Bonilla je na Univerzi v Barceloni diplomirala iz likovne umetnosti ter opravila strokovni izpit iz pedagogike, zaključila je tudi specialistični študij ilustracije. Preizkušala se je v različnih umetniških zvrsteh in se dvanajst let ukvarjala z oglaševanjem. Od leta 2010 se posveča ilustraciji in stenskim poslikavam. Ilustrirala je že več kot trideset slikanic, izdanih pri različnih založbah. Nekaj knjig za otroke je tudi napisala. Za slikanice Čuden ptič, Najvišja gora knjig na svetu, Maks in superjunaki in Kakšne barve je poljubček? (vse so izšle tudi v slovenskem prevodu pri Celjski Mohorjevi družbi) je leta 2015 prejela nagrado španskega Ministrstva za izobraževanje za najboljše knjige, objavljene tistega leta. Njena dela so prevedena v številne jezike.