Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NA BEGU

Hest Pimm van 

Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Ilustracije: Aron Dijkstra
Strani: 32
Format: 210 mm x 290 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-359-4
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Iz vojne v mir

Predstavljaj si …, da je vojna. Pravzaprav je to skoraj nepredstavljivo! Posebej za otroke, ki tega niso nikdar doživeli. S poetičnim besedilom in povednimi ilustracijami slikanica Na begu otroke in njihove starše iz strašljivih razmer vojne popelje v prihodnost, polno upanja. Knjižica, namenjena otrokom od 5. leta naprej, vabi k pogovoru in premisleku.

Begunska problematika postaja del vsakdanjika, zato si vprašanja o njej zastavljajo tudi otroci. Slikanica predstavi povsem človeško plat begunstva. Malo deklico spremlja na njeni poti iz znanega in ljubega ji domačega okolja, kjer zaradi vojne ni več mogoče živeti. Na poti – kam? Predvsem stran od vojne. V mirno deželo razumevanja, spoštovanja in sprejemanja. Nikoli več na begu … si lahko predstavljaš?

O avtorjih

Pimm van Hest (1975) je nizozemski pisatelj in avtor predvsem otroških knjig. Njegova dela so prevedena v kar 17 tujih jezikov. Prvo knjigo je objavil že med študijem psihologije na pedagoški akademiji.

Nizozemski ilustrator in avtor otroških knjig Aron Dijkstra (1992) je že od malega rad risal in si izmišljal zgodbe. Leta 2015 je na akademiji Willem de Kooning Academy diplomiral iz ilustra­torstva. Pri svojem delu uporablja živopisan kolorit, dinamične perspektive ter zgolj tradicionalne materiale in tehnike.