Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NAPAKE IN SPAKE, PROČ!

Pomagajmo Packotu!

Grudina Walter 

Ilustracije: Walter Grudina
Strani: 64
Format: 210 mm x 280 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-88-96632-64-2
13,00 €

Članska cena: 11,70 € Daj v košarico

Ob 70-letnici izhajanja mladinske revije Pastirček
Napisal ilustriral in uredil Walter Grudina

Prijetna in hudomušna knjiga Napake in spake, proč! Pomagajmo Packotu! predstavlja izbor Packovih stripov, ki že nad dvajset let izhajajo v mesečniku Pastirček, namenjen osnovnošolski mladini, ki ga izdaja Zadruga Goriška Mohorjeva.

Stilno izdelana figura Packa je nastal izpod iznajdljivega peresa ilustratorja in grafika Walterja Grudine, po rodu Tržačana, ki živi in ustvarja v Gorici in kot “zamejski” človek in šolnik dobro pozna jezikovne zadrege in težave, s katerimi se srečujejo in se z njimi “borijo” otroci slovenskih šol. Packo, navihan in za šolsko delo ne ravno preveč navdušene deček, se namreč izraža na svojevrsten način, v spakedranščini ali v “packovščini”, kot je njegovo izražanje v spremni besedi h knjigi poimenoval David Bandelj, v spletu spakedrank, ki nastajajo iz mešanice italijanščine in slovenščine.

Packove domislice so v teh letih postale pravi učni pripomoček pri učenju in obvladanju slovenskega jezika. Njegovim samogovorom in pogovorom je v vsaki številki revije posvečena ena stran, napisana v Packovi tipični govorici; spodaj, ob koncu strani, pa je označen prostor, v katerega lahko učenci sami vnesejo popravljeno oz. v zborno slovenščino predelana Packova “tuhtanja”. Pričujoča izdaja, ki je izšla v zbirki Pastirčkova knjižnica z zaporedno številko 25, na 64 straneh prinaša ravno toliko stripov, s katerimi želi tudi Packo na svoj pristen način obeležiti 70-letnico izhajanja revije Pastirček.