Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NA POTEP V NARAVO

Bonton v gozdu in na travniku

Gomboc Mateja 

Ilustracije: Erika Omerzel Vujić
Strani: 84
Format: 148 mm × 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-255-9
10,00 €

17,50 € Daj v košarico

Pozor – nevarnost, da se okužite z veseljem do narave!

Imenitne zgodbe za EKO BRALCE: Kakšen je gozd pozimi? Kje živijo čmrlji? Koliko kostanja prinesemo domov? Kaj so krplje? Kako prespati v naravi? Kaj pa, če nenadoma srečamo medveda? Vabimo vas, da jo z Ivano, Juretom in njunimi prijatelji po odgovore na vsa ta in še številna druga zanimiva vprašanja o gozdu, travniku in njunih prebivalcih tudi vi mahnete NA POTEP V NARAVO! Besedilo Mateje Gomboc dopolnjujejo ilustracije Erike Omerzel Vujić.

Avtorica v knjigi spretno poveže svojo ljubezen do odkrivanja narave in njenih skrivnosti ter čut za delo z otroki. Ko se združijo vedoželjnost, pustolovska žilica in želja po življenju v pristnem stiku z naravo, ni več ovir za male junake. Tudi strokovno preverjena dejstva s področij biologije in gozdarstva avtorica podaja na privlačen način in tako res spodbuja male in velike junake, naj se odpravijo ven, v naravo, in odkrijejo, kako čudovita je – naj si jo ogledujemo s povečevalnim steklom, z daljnogledom ali s prostim očesom. V času, ko se bolj in bolj zavedamo pomena zdravega odnosa do narave, ta poučna knjižica prihaja kot nadvse dobrodošlo branje tako doma kot v šoli.


O avtoricah

Mateja Gomboc je pisateljica in profesorica. S svojimi otroki, domačimi in šolskimi, se je v življenju že veliko potepala, najraje v naravi, ki jo še vedno občuduje v vsakem trenutku dneva in vsakem letnem času. Občasno pa obtiči kar doma in piše. Tako je nastalo že veliko zgodb za male in velike bralce. Včasih v njeni glavi kar šumi od idej in zgodbe hočejo ven. Toda strogo jim zabiča: počakajte vendar, najprej se gremo razbistrit v gozd! Kuža je prvi za to. Potem se zgodbe, kuža in ona vrnejo – in glej, že so zapisane!

Erika Omerzel Vujić je že kot otrok rada risala in barvala, listala po slikanicah in v njih občudovala ilustracije. Vedno si je želela, da bi tudi sama znala tako risati. Prvo pravo pesem je ilustrirala kmalu po zaključku študija. Njene ilustracije bogatijo številne učbenike, delovne zvezke, knjige in revije za otroke. Najraje ilustrira humorne zgodbe in pesmi. Več o njenem ustvarjanju si lahko ogledate na spletnih straneh www.erikavujic.si.