Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SLOM V SVETLOBI

Golob Berta 

Strani: 56
Format: 135 mm × 155 mm
Zbirka: REDNA ZBIRKA
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2011
ISBN 978-961-218-952-5
3,00 €

Članska cena: 2,70 € Daj v košarico

»Le kaj pametnega si izvolite v branje, da ne boste časa in denarjev izgubljali, si pošteno srce in pamet kalili. Berite in kar ste brali, dobro preudarite!«
A. M. Slomšek

V tej knjižici objavljen kratek opis Slomškove življenjske poti je posebej namenjen bralcem za Slomškovo bralno priznanje. Večinoma so to slovenski veroučenci od 1. do 9. razreda. Ob Slomškovem življenjepisu so objavljeni tudi odlomki iz Slomškovih del in nekaj njegovih pesmi ter slike in fotografije najpomembnejših postaje Slomškovega življenja in dela.
Namen te knjižice kot tudi Slomškovega bralnega priznanja je dvojen: najprej spodbujati branje dobre in vsebinsko ter jezikovno kvalitetne literature, ki v sebi nosi tudi duhovno vsebino in obogati bralčevo duhovno in verovanjsko obzorje, potem pa tudi doumeti vsestranski pomen Slomškovega dela na kulturnem, izobraževalnem, verskem, gospodarskem … področju.
Vsebina njegovih misli, pesmi, rekov je nadvse aktualna za čas in prostor, v katerem živimo. In ker premalo poznamo ta zaklad, ga želimo približati že otrokom, da bi kdaj v svoji zreli dobi segli po tem bogastvu.