Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SONCE SCORTOVIH

Gaudé Laurent 

Strani: 256
Format: 128 mm X 210 mm
Tematika: proza
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2005
ISBN 961-218-575-1

Družina, porojena iz nasilja in zmote, se v južnoitalijanski vasici Montepuccio zagrizeno prebija skozi življenje. Iz roda v rod si Scortovi, ki jih spremljamo od leta 1870 do današnjih dni, prenašajo nekaj življenjske umetnosti. Razen skromne trafike ne premorejo ničesar - le spomin, izkustvo, drobec modrosti, iskrico veselja in kakšno skrivnost. Med njimi tudi tisto, ki jo ostarela Carmela zaupa upokojenemu montepuškemu župniku ...
Zgodba in značaji, kot jih kleše skalna pokrajina pod žgočim apulijskim soncem.

O avtorju: Laurent Gaudé (1972) se je najprej uveljavil kot dramatik. Pri založbi Actes Sud Papiers so v letih 1999 do 2002 izšle njegove drame Combats de possédés (Spopadi obsedencev), Onysos le furieux (Besni Onysos), Pluie de cendres (Pepelnati dež), Cendres sur les mains (Pepel na dlaneh) in Le Tigre bleu de l`Euphrate (Modri evfratski tiger). O gledališkem ustvarjanju je objavil tudi več člankov v raznih revijah.
Ob svojem dramaturškem delu je doslej napisal tudi tri romane. Poleg pričujočega, ki je leta 2004 prejel prestižno nagrado akademije Goncourt, je leta 2001 napisal roman Cris (Kriki) in leta 2002 La Mort du roi Tsongor (Smrt kralja Tsongorja).
Delo je prevedla Tjaša Mohar.