Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DOBIŠ, KAR DOBIŠ, PA BREZ TRMARJENJA!

Gassman Julie 

Prevod: Jerneja Planinšek Žlof
Ilustracije: Sarah Horne
Strani: 32
Format: 210 mm x 215 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-389-1
17,50 €

Članska cena: 15,75 € Daj v košarico

Brez trmarjenja?

Če Marko ne dobi točno tistega, kar si trenutno želi, ga popade bes. Ne, Marko ne prenaša dobro razočaranj. Zato prav nič ne mara učiteljevega pravila, ki ga mora v šoli upoštevati.

Kaj pa doma? Več čokolade v sestrinem piškotu, izgubljena igra, razlika v željah in okusih – noben povod ni premajhen, da Marko pred svojimi najbližjimi ne bi dobil izpada trme. Vse dokler v prepiru s sestrico nehote ne omeni šolske zapovedi: Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! Tudi doma? Tudi on?

Slikanice Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

O avtoricah

Julie Gassman je odraščala v mestecu Howard v ameriški zvezni državi Južna Dakota. V družini je bila najmlajša od devetih otrok. Po kolidžu se je odselila v New York, kjer je delala na uredništvu revijalnega tiska. Zdaj pa z možem in tremi otroki živi na jugu Minnesote. Objavila je že več kot ducat knjig.

Sarah Horne je že petnajst let dejavna kot ilustratorka in avtorica otroških knjig. Živi v Londonu. Izoblikovala je prepoznaven slog ilustracij, ki jih naslika ročno, nato pa – ob pitju čaja in poslušanju popevk – računalniško obdela za knjižno objavo.