Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

»Enkrat še zapoj …«

50 let Slovenske popevke

Frantar Vladimir 

Strani: 288
Format: 200 mm × 200 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2012

25,00 €

Članska cena: 22,50 € Daj v košarico

Vladimir Frantar, prof. slovenščine in francoščine, je po diplomi na Filozofski fakulteti 1971 deloval na RTV Slovenija kot dramaturg v dramski redakciji, redaktor in pomočnik urednika v Uredništvu tujega igranega programa. Pisal je dramske scenarije za TV in radio, objavljal strokovne prispevke o radiu in televiziji za Knjižnico Mestnega gledališča ljubljanskega in prevajal odrska dela ali pripravil dramatizacije slovenskih klasikov. Sodeloval je v domačih in uglednih mednarodnih žirijah. Med prestižnimi poznavalci scenskih umetnosti je v mednarodni javnosti še danes cenjen strokovnjak in žirant.
Posebno strokovno pozornost posveča Vladimir Frantar spremljanju kakovostne vokalne glasbene ustvarjalnosti vseh zvrsti, zlasti opere, pa tudi popularnejših žanrov, med njimi je osebno spremljal slovensko popevko od njenih začetkov vse do danes.

Velja za enega najbolj informiranih poznavalcev slovenske popevke, za katero je ob jubileju zbral obsežno dokumentacijsko gradivo z vsemi skladbami in avtorji, nanizal pa je tudi vrsto natančno dokumentiranih misli, ki s tem zanesljivo presegajo značaj zgolj osebnega pogleda na neko polstoletno ustvarjalno obdobje.

Ocena knjige - . Samo Koler.