Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SVETO PISMO V 30 UMETNINAH

Françoise Claustres 

Prevod: Jasmina Rihar
Strani: 80
Format: 210 mm x 270 mm
Vezava: Trda vezava
Zbirka: REDNA ZBIRKA
Leto izdaje: 2019
ISBN 978-961-278-451-5
21,50 € Daj v košarico

Umetnostni sprehod po Svetem pismu

Ključne svetopisemske zgodbe – od stvarjenja do binkošti – so v barvni knjigi velikega formata predstavljene s po dvema mojstrovinama največjih upodabljajočih umetnikov in umetnostno razlago. Sledi še ustrezni svetopisemski odlomek in njegova razlaga. Knjiga predstavlja čudovit uvod v svet umetnosti in Svetega pisma, primeren za vsako družinsko in šolsko knjižnico!

Svetopisemske zgodbe so navdihnile – in še vedno navdi­hujejo – številne umetnike. V knjigi je ob najznamenitejših svetopisemskih zgodbah predstavljenih 30 umetnin – od Michelangelove freske Stvarjenja človeka do Caravaggiovega platna Žrtvovanja Izaka, Berninijevega Davida, ki se spopade z Goljatom … Ob reprodukcijah so v razlagi izpostavljene podrobnosti mojstrovin, ki bralcu omogočajo boljše dojemanje umetniškega dela. Priredbe svetopisemskih odlomkov so napisane tudi otrokom razumljivo, spremljajoča pojasnila posameznih izrazov pa bralcem pomagajo k boljšemu razu­mevanju svetopisemskih zgodb. Ob predstavljenih umetninah so zapisana tudi napotila, kje je umetnina na ogled. Knjiga kot vabilo na umetnostno in svetopisemsko popotovanje!

O avtorici
Françoise Claustres je francoska pedagoginja in avtorica številnih knjig, s katerimi želi otrokom približati svet umet-nosti, preteklosti in prihodnosti. V pričujoči knjigi pred­stavlja umetnostnozgodovinske temelje naše kulture. In to na način, ki bo pritegnil ne le otroke, ampak tudi odrasle!