Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

JEZUS PRIHAJA MIMO
Pridige

Escrivá Jožefmarija 

Strani: 388
Tematika: teologija
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2008
ISBN 978-961-218-718-7
10,00 €

Članska cena: 9,00 € Daj v košarico

Knjiga vsebuje 18 pridig ob pomembnejših praznikih liturgičnega leta od adventa do Kristusa Kralja. V toplem in neposrednem slogu, dostopnem najširšemu krogu ljudi, nam avtor podaja prepričljivo razlago krščanskega nauka. V tem delu bo bralec »slišal« duhovnika, ki hoče govoriti samo o Bogu, to pa tako neposredno, da se branje spremeni v pogovor, v srečanje z Jezusom, ki prihaja mimo.
Besedilo je eno najbolj znanih Escrivájevih del. Od prve izdaje leta 1973 je bilo po vsem svetu prodanih več kot pol milijona izvodov, pričujoča izdaja pa je prva v slovenščini.
Josémaria Escrivá de Balaguer (1902–1975) se je posvetil nenehni duhovniški in apostolski dejavnosti, predvsem med ubogimi in bolnimi. Leta 1928 je ustanovil skupnost oz. gibanje Božje delo (Opus Dei), ki kristjanom oznanja poklicanost k svetosti sredi sveta. Janez Pavel II. ga je jeseni 2002 razglasil za svetnika, s čimer je v slovenski jezikovni prostor prišlo novo osebno ime - sv. Jožefmarija. Jezus, prihaja mimo sodi mdr. v serijo pridigarskih priročnikov.
Prevod Gregor Batagelj in Maja Žumer.