Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

BOŽJI PRIJATELJI

Escrivá Jožefmarija 

Prevod: Simona Janež
Strani: 440
Format: 105 mm x 165 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2014
ISBN: 978-961-278-137-8
20,00 €

Članska cena: 18,00 € Daj v košarico

Božji otroci smo – postanimo zares Božji prijatelji

»Božji prijatelji« je zbirka izbranih pridig svetega Jožefmarija Escrivája, v katerih avtor jemlje krščanske kreposti kot vodilo svojega prisrčnega sinovskega pogovora z Bogom.

V svoje pridige pa vključuje še druge središčne teme duhovnega življenja, kot sta molitev in apostolat. To je prvo avtorjevo delo, izdano po njegovi smrti. Od prve objave v španščini leta 1977 je izšlo skoraj sto izdaj s skupno naklado okrog milijon izvodov v številnih jezikih, s pričujočo izdajo pa se jim pridružuje tudi slovenščina. S svojimi nagovori je želel avtor ob različnih priložnostih krščanskim vernikom pokazati, kako prehoditi pot svetosti, h kateri jih kliče Bog. Z njimi začrtuje obzorje osnovnih človeških in krščanskih kreposti za človeka, ki želi od blizu slediti Učiteljevim korakom.

To ni teoretična razprava niti priročnik lepega vedenja v duhovnosti. Vsebujejo nauk, ki izhaja iz življenja po veri. V resnici gre za premišljevanja, katerih velika sporočilna moč izhaja iz nenehnega gledanja Boga brez prestanka in brez utrujenosti, kot pravi sv. Jožefmarija v zadnji izmed teh meditacij, »Na poti k svetosti«, ki skupaj s prvo z naslovom »Veličina vsakdanjega življenja« povzema jedro krščanske askeze v boju za svetost sredi sveta, tako da poleg tega, da smo Božji otroci, postanemo zares »Božji prijatelji«.